Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pirmos pergalės sieks Izraelyje | Diena.lt

LIETUVOS VYRŲ RANKINIO RINKTINĖ PIRMOS PERGALĖS SIEKS IZRAELYJE

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė kovą dėl kelialapio į 2022 m. Europos čempionato finalo turnyrą tęs ne stipriausios sudėties.

Trečiadienį rankininkai pradės treniruočių stovyklą Vilniuje, o kovo 9-ąją Tel Avive ir 14 d. namuose, "Avia Solutions Group" arenoje, išmėgins jėgas su Izraelio komanda.

Mūsiškių ekipai Tel Avive nepadės vienas pagrindinių žaidėjų Aidenas Malašinskas – kovo 3-iąją jo atstovaujama Zaporožės "Motor" viešės Ispanijoje, kur su "Barcelona" žais paskutines Čempionų lygos B grupės rungtynes.

Lietuvių rikiuotėje nebus ir traumuoto vartininko Viliaus Rašimo (klubas "Selfoss", Islandija).

Dėl pandemijos suvaržymų Izraelio rinktinė 4-oje atrankos grupėje yra sužaidusi tik vienas rungtynes – pernai lapkritį svečiuose 22:31 pralaimėjo portugalams.

Kovos 11-ąją Izraelio rankininkai Tel Avive rungtyniaus su islandais, kuriems mūsiškiai nusileido 29:36. Be to, lietuviai 26:34 pralaimėjo portugalams.

Į Europos čempionato finalo turnyrą iškart pateks 1–2 vietas grupėje užėmusios rinktinės. Šansų turės ir trečioji, tačiau jai reikės konkuruoti dar su keturiomis komandomis iš kitų septynių grupių.


Rinktinė

Vartininkai: Giedrius Morkūnas ("Cocks", Suomija), Edmundas Pelėda (Vilniaus "Šviesa"), Lukas Gurskis (Kauno "Granitas-Karys").

Aikštės žaidėjai: Mykolas Lapiniauskas, Gytis Šmantauskas, Lukas Juškėnas, Deividas Virbauskas ir Žanas Gabrielius Virbauskas (visi – Klaipėdos "Dragūnas"), Valdas Drabavičius, Karolis Antanavičius ir Skirmantas Plėta (visi – "Šviesa"), Mindaugas Dumčius ("Elbflorenz", Vokietija), Benas Petreikis ("Lubbecke", Vokietija), Jonas Truchanovičius ("Montpellier", Prancūzija), Gerdas Babarskas ("Chamberry", Prancūzija), Lukas Simėnas ("Nava", Ispanija), Deividas Jovaišas ("Bergsoy", Norvegija), Mindaugas Urbonas ir Martynas Lapinskas (abu – "Vilnius"), Džiugas Jusys ("Plauen Oberlosa", Vokietija), Eimantas Grimuta ("Eintracht", Vokietija), Tadas Stankevičius ("Dicken", Suomija).

Turnyro lentelė

1. Portugalija  3  0  1  +10

2. Islandija  2  0  1  +23

3. Izraelis  0  0  1  –9

4. Lietuva  0  0  2  –24

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS