Kartingų čempionate pergalę lems ir milisekundės | Diena.lt

KARTINGŲ ČEMPIONATE PERGALĘ LEMS IR MILISEKUNDĖS

„Pastarųjų metų tendencijos leidžia tikėtis, kad dalyvių gretos toliau gausės“, – naujo sezono išvakarėse vylėsi Lietuvos kartingo federacijos (LKF) prezidentas Karolis Šikšnelis. Šalies čempionatas startuos šiandien.

Paraiškų nesumažėjo

Pernai LKF buvo suteikusi lenktynininkams daugiau nei pusantro šimto licencijų.

Maždaug pusę visų sportininkų sudarė jaunimas – nuo šešiamečių iki mokyklas baigiančių merginų ir vaikinų.

Be to, 2021-aisiais varžybose dalyvavo 20 lenktynininkų, vyresnių nei 40 metų, o 25–40 m. amžiaus grupėje buvo 34 pavardės.

Šiemet paraiškų dėl licencijų nesumažėjo, tarp gausiausių komandų – Kauno, Alytaus ir Smalininkų atstovai.

Pabaigtuvės – rudenį

Numatyti šeši šalies čempionato etapai: balandžio 23-iąją – Vilniuje, gegužės 28-ąją – Bačiūnuose (Šiauliai), birželio 25-ąją – Aukštadvaryje, rugpjūčio 6-ąją – Smalininkuose, rugsėjo 10-ąją – Šiauliuose ir spalio 8-ąją – Anykščiuose.

Sezono formatas – įprastas, tačiau bus naujovė: sportininkai turės dalyvauti kiekvienų LKF varžybų etapo dviejuose pusfinalio važiavimuose ir tik tada važiuos finale (anksčiau buvo rengiamas tik vienas pusfinalis).

Visuose čempionato etapuose startuos ir „ARTkart“ taurės dalyviai. Ši lenktynių serija tradiciškai sukviečia kelias dešimtis sportininkų.

Naujovė – „Retro“

Stiprėjanti tendencija – į varžybas grįžta lenktynininkai, sportavę prieš kelerius ar net keliasdešimt metų.

„Baltic Karting Academy taurė“ – prieš trejus metus startavęs inovatyvus edukacinis projektas, kurio tikslas – populiarinti kartingų ir automobilių sportą Lietuvoje. Organizuojamos stovyklos ir varžybos vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems.

Identiškos CRG važiuoklės, keturtakčiai „Briggs and Stratton“ varikliai ir techninis reglamentas garantuoja identiškus rezultatus, todėl pergales lemia vairuotojo profesionalumas ir trasoje sugaudytos milisekundės.

Stiprėjanti tendencija – į kartingų varžybas grįžta lenktynininkai, sportavę prieš kelerius ar net kelias dešimtis metų. Jie savo garažuose ir dirbtuvėse turi dėmesio vertos technikos, kurios amžius – net 30 ar 40 metų. Tad nuspręsta įsteigti „Retro“ kategoriją.

Vyks ne tik į Latviją

Šešiais etapais neapsiribos „Rotax max Lithuania Challenge“ varžybos – rugsėjo 10-ąją planuojamas etapas ir Kuršėnuose.

Bačiūnų kartodrome birželio 4-ąją tikimasi sulaukti ir svečių iš vadinamojo „Nordic“ regiono.

Šiemet kiti „Rotax Nordic Challenge“ etapai numatyti liepos 22–23 d. Aravete (Estija) ir rugpjūčio 19–20 d. Kandavoje (Latvija).

Europos kartingų čempionato OK klasės pirmo etapo varžybose Portugalijoje jėgas jau išmėgino Andrėja Vibriantytė ir Jokūbas Bagdonavičius. Tarp 69 klasifikuotų sportininkų Jokūbas užėmė 60-ąją vietą, Andrėja – 66-ąją ir įskaitinių taškų kol kas nepelnė. Šeštoje vietoje – latvis Tomas Štolcermanis (15 tšk.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS