Sporto teismas pradeda tyrimą dėl L. Rubialeso: skandalingi bučiniai atsirūgs? | Diena.lt

SPORTO TEISMAS PRADEDA TYRIMĄ DĖL L. RUBIALESO: SKANDALINGI BUČINIAI ATSIRŪGS?

Ispanijos sporto teismas sutiko pradėti tyrimą dėl šalies futbolo federacijos (RFEF) prezidento Luiso Rubialeso, be sutikimo pabučiavusio moterų pasaulio futbolo čempionato žaidėją, o jis pats tvirtino, kad ginsis ir, jo žodžiais, įrodys tiesą.

Lygiai prieš savaitę vyriausybė per valstybinę Nacionalinę sporto tarybą (CSD) pateikė skundą prieš L. Rubialesą, kaltindama jį labai rimtais nusikaltimais.

Tačiau Sporto administracinis tribunolas (TAD), sutikdamas nagrinėti bylą, pareiškė, kad jo nuomone, aptariamas elgesys yra rimtas, tačiau jis neatitinkąs vyriausybės pateikto L. Rubialeso veiksmų apibūdinimo.

Jei teismas būtų priėmęs „labai rimtų nusikaltimų“ kvalifikaciją, Sporto taryba būtų galėjusi bylos nagrinėjimo laikotarpiui nušalinti 46 metų RFEF vadovą nuo pareigų.

FIFA jau yra 90 dienų suspendavusi L. Rubialesą, kol spręs dėl drausminių priemonių, po to, kai rugpjūčio 20 dieną Ispanijai laimėjus pasaulio moterų futbolo čempionato finalą Sidnėjuje jis be sutikimo pabučiavo į lūpas vidurio puolėją Jenni Hermoso (Dženi Hermoso).

Sporto ministras Miquelis Iceta (Mikelis Iseta) sakė, kad CSD „prašys teismo laikinai nušalinti Rubialesą nuo pareigų, kol bus galutinai išspręsta jam iškelta byla“.

„Sporto taryba ir vyriausybė mano, kad RFEF prezidento veiksmai turėtų būti kvalifikuojami kaip labai rimtas piktnaudžiavimas įgaliojimais, kuris kenkia Ispanijos futbolo įvaizdžiui“, – sakė jis spaudos konferencijoje.

„Viskas (...) Netoleruosime jokios nepagarbos moterų teisėms ir nesitrauksime nuo vyrų ir moterų lygybės sporte politikos“, – kalbėjo M. Iceta.

„Kalbame apie tiesą“

L. Rubialesas greitai reagavo į vyriausybės spaudimą laikraštyje „El Mundo“ paskelbtame pareiškime – tai pirmieji jo vieši komentarai po praėjusią savaitę pasakytos ugningos gynybinės kalbos, kurioje jis atsisakė atsistatydinti.

„Noriu pasiųsti žinią visiems geriems žmonėms mūsų šalyje ir už jos ribų, įskaitant tas moteris, kurios iš tiesų buvo užpultos ir kurias visiškai palaikau ir suprantu: kalbama ne apie lytį, o apie tiesą“, – sakė L. Rubialesas.

Ispanijos aukščiausiasis baudžiamųjų bylų teismas taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl bučinio, nes jis gali būti laikomas seksualiniu užpuolimu, kuris pagal Ispanijos įstatymus apima daugybę nusikaltimų – nuo priekabiavimo internete iki išžaginimo.

Rugpjūčio 20 dieną padariau keletą akivaizdžių klaidų, dėl kurių nuoširdžiai, iš širdies gailiuosi.

Federacijos vadovas atsiprašė už savo elgesį, bet pakartojo, kad bučinys įvyko esant abipusiam sutikimui. J. Hermoso teigia, kad taip nebuvo ir kad ji jautėsi kaip užpuolimo auka.

„Rugpjūčio 20 dieną padariau keletą akivaizdžių klaidų, dėl kurių nuoširdžiai, iš širdies gailiuosi“, – sakė L. Rubialesas.

„Supratau, kad nesvarbu, koks didelis džiaugsmas ir kokios gilios emocijos, net ir laimėjus pasaulio futbolo čempionatą, sporto vadovai turėtų elgtis pavyzdingai, o mano elgesys toks nebuvo“, – kalbėjo jis.

L. Rubialesas pakartojo, kad bučinys buvo „abipusis ir savanoriškas aktas, kai abi pusės džiaugėsi“. Jis sakė tikįs, kad teisingumas nugalės.

„Vis dar tikiu institucijų, kuriose šis klausimas turėtų būti išspręstas, nepriklausomumu, nepaisant politinio spaudimo ir kai kurių žiniasklaidos priemonių brutalumo dėl interesų“, – pridūrė L. Rubialesas.

„Nors informacija apie šį reikalą patiria daugybę manipuliacijų, melo ir cenzūros, tiesa turi tik vieną kelią, todėl kartoju, tikiu, kad teisingumas bus įvykdytas“, – teigė jis.

L. Rubialesas taip pat kritikavo politikus už tai, kad jie pateikė savo nuomonę apie jo elgesį.

„Esu ypač susirūpinęs, kad kai kurie iš tų, kurie turėtų skelbti ir prisidėti prie valdžių atskyrimo užtikrinimo mūsų šalyje, yra pasiryžę dalyvauti ir daryti spaudimą man, užuot leidę teisingumui veikti (...) išlikdami nešališki“, – skundėsi jis.

Praėjusią savaitę Ispanijos futbolo federacijos teritorinių federacijų prezidentai paprašė L. Rubialeso pasitraukti iš pareigų, o daugiau kaip 80 moterų futbolininkių streikuoja ir atsisako žaisti nacionalinėje rinktinėje, kol RFEF vadovybėje neįvyks pokyčių.

Anksčiau Ispanijos vyrų rinktinės treneris Luisas de la Fuente (Luisas de la Fuentė) atsiprašė už tai, kad praėjusią savaitę plojo L. Rubialeso kalbai, kurioje prezidentas peikė „netikrą feminizmą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

kauniete

Pabučiavimas bendrai nėra nusikaltimas Tik jei vyras vyra i lupas bučiuoja tai sukelia blogu minčiu Tikriausei greit scwabiniai veikėjai ir už pasisveikinima suras priekabiavima

Rasa

Tai ir parodo kad šūdas malamas dėl tos demokratijos Tiesiog atrodo kad grynas šudo malimas Nu tikra demokratyja pabučiavai boba o jin sakys kad nenorėjo nors ir nestumė nuo saves bučiotojo eisi i kalėjima ar bobai duosi tukstyančius Tai tikrai bepročiu valstybėsir bepročiu sugalvoti istatymai juokina normalias šalis

Bepročių "vertybės"...

Tai tikrai buvo DŽIAUGSMO ir DĖKINGUMO futbolo komandai už pergalę. Tik kažkokie bepročiai čia galėjo įžiūrėti kažką "nedodo" Ot jeigu čia vyras pabučiuotų vyrą...tai jau atitiktų Europietiškas "vertybes" ir nebūtų jokių skandalų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS