Baltijos lyga krepšininkėms – galimybių laiptelis aukštyn | Diena.lt

BALTIJOS LYGA KREPŠININKĖMS – GALIMYBIŲ LAIPTELIS AUKŠTYN

„Tokia lyga, kokią radome ir kokią matėme šį sezoną, nesu patenkintas. Ji turėtų būti dar aukštesnio lygio, nei yra dabar“, – pareiškė Baltijos moterų krepšinio lygos („Biosil–WBBL“) prezidentas Arvydas Klovas.

Klaipėdietės – tarp prizininkių

Palangoje surengtą „Biosil-WBBL“ keturių stipriausių komandų finalo turnyrą laimėjo Rygos TTT. Čempionių gretose – ir lietuvė Gabija Meškonytė.

Rygietės pusfinalyje 72:62 nugalėjo Vilniaus „Kibirkštį“, o finale 77:66 – Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto (TU) ekipą. Trečią vietą užėmė Klaipėdos „Neptūno-Amberton“ krepšininkės, mažajame finale dėl trečios vietos 58:48 palaužusios „Kibirkštį“.

Naudingiausia (MVP) finalo turnyro žaidėja pripažinta rygietė Ieva Pulverė. Kartu su ja į simbolinį penketą išrinktos G. Meškonytė (TTT), Lina Loceniecė (LCC TU), Viktorija Balaban („Neptūnas-Amberton“) ir Eglė Zabotkaitė („Kibirkštis“).

Reguliariojo sezono MVP prizas įteiktas „Šiaulių-Vilmers“ krepšininkei amerikietei Cassidy Rose Mihalko.

„Biosil-WBBL“ čempionate dalyvavo trylika komandų iš Lietuvos ir Latvijos. Penktą vietą užėmė „Šiauliai-Vilmers“, septintą – Kauno „Aistės-LSMU“, vienuoliktą – „Panevėžys“.

Planai: tarp A. Klovo tikslų – pritraukti į Baltijos lygą Lenkijos, Ukrainos moterų krepšinio komandas. / M. Baranausko nuotr.

Reikšmingas simbolis

„Esu patenkintas sezono pabaigtuvių renginiu: stiprios komandos, nemažai sirgalių, visos rungtynės – labai atkaklios, įdomios. Favoritės rygietės turėjo kovoti visomis jėgomis tiek pusfinalyje, tiek finale. Tad mačai buvo naudingi ir Lietuvos ekipoms, kurios su tokio lygio varžovėmis dažnai nesusitinka“, – kalbėjo A. Klovas.

Lyga prieš finalo turnyrą pasirūpino staigmenomis dalyvėms: buvo pagaminti „Biosil-WBBL“ logotipu paženklinti kamuoliai, visoms komandoms – vienodi apšilimo marškinėliai, juos puošė moterų ir vyrų lygybę simbolizuojantis ženklas.

„Mano sugalvotas simbolis „Krepšinio verpstė“ ateityje galbūt taps ir specialaus fondo, skirto krepšinio aukštumų siekiančioms mergaitėms, ženklu. Juo siekiame pasakyti, kad moterų ir vyrų krepšinis turi būti lygus, krepšininkėms ir krepšininkams – vienodos galimybės ir sąlygos“, – tvirtino A. Klovas.

Tikisi pokyčių Kaune

„Biosil-WBBL“ vadovas yra išsikėlęs tikslą pritraukti į lygą kelias Lenkijos komandas, Latvijoje reziduojančią Ukrainos ekipą.

„Sudarytume galimybių mūsų šalies krepšininkėms dalyvauti aukštesnio lygio varžybose ir augti. Taip pat manau, kad Baltijos lyga galėtų būti tarpinis laiptelis komandoms, kurios nori patekti į Europos taurės turnyrą. Susitikęs su Tarptautinės krepšinio federacijos Europos skyriaus prezidentu Jorge Garbajosa pasikalbėsiu apie mūsų projektą, jo perspektyvą. Mus visokeriopai palaiko, kartu galvosime, kaip galėtume kilstelėti Baltijos lygą į aukštesnį lygį, kad augintume moterų krepšinį visame regione“, – sakė A. Klovas.

Susitikęs su Jorge Garbajosa pasikalbėsiu apie mūsų projektą, jo perspektyvą.

Jo nuomone, reikšmingesnių pokyčių galėtų būti Kaune.

„Šis miestas itin svarbus Lietuvos krepšiniui, tad ir moterų komanda verta didesnio palaikymo“, – teigė A. Klovas.

Baltijos moterų krepšinio lygos prezidentą ir jo kolegas labiausiai džiugina Klaipėda, turinti dvi stiprias ekipas.

„Uostamiesčio savivaldybė moterų krepšiniui skyrė apie 0,5 mln. eurų. Argi ne pavyzdys kitiems? „Neptūnas-Amberton“ turi didelį potencialą, auga ir stiprėja jauna LCC TU krepšinio organizacija, – kalbėjo A. Klovas. – Istoriškai stipri „Kibirkštis“, kuri šį sezoną patyrė įvairių sunkumų, bet neabejoju, kad atsities ir vėl bus didelė jėga. Puikiai su gana nedideliu biudžetu tvarkosi „Šiauliai-Vilmers“, pirmą sezoną žaidė „Panevėžio“ klubas, kuriam dar reikia mokytis, tačiau miesto požiūris į šią komandą – puikus, tai teikia pozityvių vilčių.“

GALERIJA

  • Baltijos lyga krepšininkėms – galimybių laiptelis aukštyn
M. Baranausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS