J. Kazlauskas: mus pražudė antrasis kėlinys, padariau klaidų keisdamas žaidėjus | Diena.lt

J. KAZLAUSKAS: MUS PRAŽUDĖ ANTRASIS KĖLINYS, PADARIAU KLAIDŲ KEISDAMAS ŽAIDĖJUS

Vienišo kario Tony Parkerio komanda vadinta Prancūzijos rinktinė nustebino tada, kai to labiausiai reikėjo. Prancūzija pirmą kartą per savo istoriją užkopė į Europos krepšinio olimpą, po Liublianos „Stožice“ arenos skliautais 38-ojo Senojo žemyno čempionato finale 80:66 nepalikę vilčių Lietuvos rinktinei.

Antrajame kėlinuke į didžiulę duobę (12:31) patekę lietuviai taip ir nesugebėjo atsitiesti, o įsibėgėję prancūzai savo svajonės iš rankų jau nebeišleido.

Nors prieš mačą lietuviai labiausiai baiminosi ryškiausios „Les Bleus“ žvaigždės T.Parkerio, lemiamą spurtą Vincento Collet auklėtiniai surengė tuo metu, kai San Antonijaus „Spurs“ gynėjas sėdėjo ant atsarginių suolo. Naudingiausias turnyro žaidėjas T.Parkeris šiame mače surinko savo 12 taškų , tačiau lietuvius žymiai skaudžiau žeidė kiti du Prancūzijos rinktinės bokštai – Nicolas Batumas (17 taškų) ir Borisas Diaw (15 taškų).

Lietuviai triuškinama persvara 25:42 pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių.

„Negaliu pasakyti, kad labai malonu taip pabaigti čempionatą. Kai pralaimi, yra liūdna. Po paskutinės pergalės sidabrą jau turėjome kišenėje, tad visi norėjome daugiau. Yra kaip yra. Šį kartą mus nužudė antrasis ketvirtis. Padariau blogų keitimų. Buvo momentas, kai galėjau grąžinti į aikštę pagrindinius žaidėjus. Buvo momentas, kai reikėjo apsispręsti, ar žaisti su pagrindiniais krepšininkais, ar leisti jiems pailsėti. Kaip būtų buvę, dabar pasakyti labai sunku, tačiau tos minutės mums buvo labai blogos. Prancūzai žaidė šauniai, pataikė keletą labai sunkių metimų. Tai lėmė labai daug ką. Be to, labai stipriai pralaimėjome kovą po krepšiu“, – pralaimėjimo priežastis vardijo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas.

- Ar varžovai šiam mačui buvo pasirengę geriau nei tikėjotės? – paklausėme stratego.

- Jie sužaidė labai gerai, o mes – ne. Negalvoju, kad jie buvo išanalizavę mus geriau, nei mes juos. Mes antras rungtynes iš eilės labai gerai gynėmės prieš T.Parkerį, tačiau problemų pridarė kiti žaidėjai. Ypač N.Batumas, kuris pataikė kelis labai svarbius tritaškius. Be to, B.Diaw keletą kartų per lengvai sėkmingai užbaigė atakas iš po krepšio. Po to jau mums buvo sunku.

- Ar džiaugiatės sidabro medaliu?

- Jeigu manęs to būtumėte paklausę prieš Europos čempionatą, būčiau antra vieta labai patenkintas. Bet kai turi sidabro medalį, viską vertini kiek kitaip. Žinome, mes džiaugiamės. Tai yra labai aukštas pasiekimas, kurį įvertinsime praėjus tik tam tikram laikui. Kai kurie jauni žaidėjai perdegė, tačiau komanda yra komanda. Treneris yra atsakingas už viską. Nepasisekė, reiškia aš daugiausiai kaltas.

- Kodėl antroje čempionato dalyje visai nerungtyniavo Kšištofas Lavrinovičius?

- Komandoje turime pakankamai daug aukštaūgių. Be to, įsižaidė tos pačios pozicijos žaidėjas Linas Kleiza. Po to buvo keletas rungtynių, kai labai sėkmingai rungtyniavo Donatas Motiejūnas. Kai jie pelnydavo taškus ir labai gerai gynėsi, mums nereikėjo Kšištofo pagalbos. Buvo momentas, kai šiandien buvo mintis išleisti jį į aikštę... Tačiau ar yra teisė rizikuoti, kai kiti žaidžia labai gerai...

- Ko dabar labiausiai trokštate?

- Poilsio. Pragyventi tris savaites viešbutyje, kur langai neatsidaro ir galvoti tik apie krepšinį...

- Prieš finalą pasakėte keletą dviprasmiškų užuominų dėl savo ateities. Ar norėtumėte su šia komanda keliauti į kitų metų pasaulio čempionatą?

- Aš ir dabar galiu visko pasakyti. Reikia kalbėti su federacijos atstovais apie šį čempionatą. Tegul federacija įvertina pasirodymą. Kaip bus toliau, matysime. Nenoriu „ant karštųjų“ jums kažko pasakyti. Pokalbiai vyks, tai natūralu. Kad aš Arvydui dabar skolą atidavęs, tai irgi tiesa. Ši komanda tikrai talentinga ir jauna. Šiame čempionate labai padėjo vyresni žaidėjai, tačiau kalbėti, kad Linas Kleiza, Mantas Kalnietis ar Jonas Mačiulis yra veteranai, jokiu būdu negalima. Komandai trūksta mažųjų žaidėjų. Tačiau ar turime geresnių už tuos, kurios atsivežėme čia? Aš manau, kad neturime. Kažkas turi galvoti, kaip šiuos žaidėjus užsiauginti. Labai gerai, kad patekome į pasaulio čempionatą ir neprarasime metų. Į programą bus galima įtraukti dar daugiau jaunų krepšininkų. Viską vertinu labai teigiamai. Niekas negali šiai komandai prikišti, kad ji nesikovė. Na, šiandien nepasisekė. Būna ir taip gyvenime.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

mmm

vis tiek vienas ksistofas neistemtu visos komandos i prieki tiesiog komandai nesiseke runktynese ir nieko nebegali padaryt,o pransuzam viskas sekesi

Anzelmutė

Įdomu,kodėl "genialus" treneris Kazlauskas neleido žaisti nuo pat pradžių Valančiūnui ir broliams?Ko gero būt viskas pakrypę kitaip.

Anzelmutė

Įdomu,kodėl "genialus" treneris Kazlauskas neleido žaisti nuo pat pradžių Valančiūnui ir broliams?Ko gero būt viskas pakrypę kitaip.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS