K. Maksvytis apie būsimą darbą su P. Jankūnu: susėsime iškart po sezono | Diena.lt

K. MAKSVYTIS APIE BŪSIMĄ DARBĄ SU P. JANKŪNU: SUSĖSIME IŠKART PO SEZONO

"Konfliktas nebuvo toks, kad reikėjo praleisti galbūt paskutines Pauliaus rungtynes Kaune, todėl noriu padėkoti fanams, kad jie nustūmė ambicijas ir suteikė varžyboms papildomą prieskonį", - teigė Kazys Maksvytis. Kauno "Žalgirio" treneris padėkojo savo komandos sirgaliams, nepaisant konflikto su klubo atstovais, grįžusiems pagerbti Pauliaus Jankūno.

 

"Ne dažnai tokie žaidėjai pasitaiko, kad būtų iš to pačio miesto, augę toje pačioje sistemoje. Geras lojalumo pavyzdys visiems", - apie P.Jankūno karjerą kalbėjo K.Maksvytis.

Pasak stratego, jis pats turi ne vieną susidūrimo su P.Jankūnu, vilkinčiu "Žalgirio" marškinėliais, istoriją. K.Maksvytis treniravo Klaipėdos "Neptūną", klaipėdiečiams istoriniame LKL finale, kai jie 2:4 nusileido žalgiriečiams. Anot pašnekovo, būtent Paulius tada padarė viską, kad "Neptūnas" nepasinaudotu šansais kabintis į pergalę.

Paklaustas, ar ras bendrą kalbą ir už aikštės ribų, K.Maksvytis neabejojo, kad kitą sezoną P.Jankūno patirtis pravers jau naujame jo amplua - sporto direktoriaus darbe.

"Apie būsimą komandos komplektavimą nekalbėjome, bet Paulius minėjo, jog norėtų čia sudalyvauti ir pridėti ranką. Kai tik baigsime sezoną, iš karto ir susėsime pasikalbėti", - aiškino treneris.

K.Maksvytis prisipažino buvęs sujaudintas pagerbimo ceremonijos.

"Tokioje sezono pabaigoje, kuri nėra tokia linksma, tai buvo geras emocijų pliūpsnis. Kaip ir kiekvienam, sunkiai sekėsi tvardyti emocijas. Kiek kalbėjau su žaidėjais, ne vienam drėko akys", - dėstė jis.

– Ar nebijote, kad ketvirtajame bronzinės serijos mače penktadienį Šiauliuose gali būti sunku ir teks dar kartą grįšiti į Kauną?

– Bijau. Tokiais dalykais negalima juokauti. Norime kuo greičiau užbaigti sezoną, bet šiauliečiai priešinasi, tad trečią vietą dar reikės išsikovoti.

– Marekas Blaževičius buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas. Ar nesigailite, kad nepabandėte jo atkrintamosiose varžybose anksčiau?

– Gali būti. Iš Mareko visada gausi kovą ir energiją. Kartais gal gauna nereikalingą pražangą, padaro klaidą, bet kovingumo iš jo neatimsi. Tad visada yra klausimas, ką geriau turėti: ar jauną, klystantį ir besikaunantį žaidėją, ar vyresnį ir turintį mažiau noro.

– Ar tokie Mareko pasirodymai kelia jo akcijas prieš sprendimą dėl jo ateities „Žalgiryje“?

– Kelia. Su juo rungtynėse buvome gal stabilesni gynyboje. Pagerėjo kova dėl kamuolių, bet norėtųsi dar geriau. Mareko jokiu būdu negalima nurašyti. Kita vertus, aš neturėjau laiko eksperimentuoti, nes reikėjo rezultato per trumpą laiką. Todėl pasirinkau tą kelią, o ar jis buvo geras - diskusijų klausimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Žalgiris Šalies klubas

Kai Žalgiris turėjo milžinišką skolą ir negalėjo mokėti atlyginimų, legionieriai pabėgo, lietuviai su Pauliumi priešakyje liko. Pagarba Tau Žmogau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS