Krepšinio trenerių laukia nauji išbandymai | Diena.lt

KREPŠINIO TRENERIŲ LAUKIA NAUJI IŠBANDYMAI

Lietuvos aštuoniolikmečių vaikinų krepšinio rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas Žydrūnas Urbonas, 1994-aisiais su šio amžiaus komanda tapęs Europos čempionu.

Jaunių ir jaunimo (vaikinų ir merginų) nacionalinių rinktinių trenerius patvirtino Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas.

Simboliška, kad Ž.Urbonui patikėtas jaunių (iki 18 m.) vaikinų ekipos vairas. Iš Zarasų kilęs krepšininkas, šiuo metu – Utenos "Juventus" klubo prezidentas ir vyriausiasis treneris, 1994-aisiais su Lietuvos aštuoniolikmečių rinktine (jai taip pat atstovavo Marius Janulis, Žilvinas Žydelis, Marijus Kovaliukas, Mindaugas Lydeka, Saulius Raziulis, Kęstutis Marčiulionis, Arnas Kazlauskas, Nerijus Karlikanovas, Šarūnas Jasikevičius, Kęstutis Šeštokas ir Andrius Jurkūnas) Izraelyje iškovojo Europos čempionato aukso medalius. Tąkart lietuviai finale 73:71 nugalėjo kroatus.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas patvirtino jaunių ir jaunimo nacionalinių rinktinių trenerius.

Jaunimo (iki 20 m.) vaikinų rinktinei vadovaus Tomas Gaidamavičius, merginų – Vytautas Pliauga, vaikinų (iki 19 m.) ekipai – Gediminas Petrauskas, jaunių merginų (iki 18 m.) – Vilius Stanišauskas.

Planuojama, kad 2021 m. LKF biudžetą sudarys 3,2 mln. eurų.

"Tiek lygoms, tiek asociacijoms nieko nesumažinome ir tuo džiaugiamės. Įskaičiavus išlaidas ikiolimpinės atrankos varžyboms, mūsų biudžete turėtų būti apie 5,2 mln. eurų. Tai lems aplinkybės – ar renginiuose galės būti žiūrovai, ar ne", – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Atrankos į Tokijo olimpines žaidynes krepšinio turnyras buvo numatytas šiemet birželį Kaune, tačiau dėl COVID-19 pandemijos perkeltas į 2021 m. vasarą. "Žalgirio" arenoje turėtų rungtyniauti Lietuvos, Pietų Korėjos, Venesuelos, Lenkijos, Slovėnijos ir Angolos krepšininkai.

LKF ataskaitų-rinkimų konferencija vyks 2021 m. rugsėjo 7-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS