Kroatas J. Žuža lieka rungtyniauti „Lietkabelio“ komandoje | Diena.lt

KROATAS J. ŽUŽA LIEKA RUNGTYNIAUTI "LIETKABELIO" KOMANDOJE

  • 0

Panevėžio "Lietkabelio" vyrų krepšinio ekipoje ir toliau rungtyniaus 37 metų 208 cm ūgio Jurica Žuža, kuris jau atvyko į Lietuvą ir lieja prakaitą su komandos draugais.

Pasak pranešimo, kroatas J. Žuža prie "Lietkabelio" prisijungė praėjusių metų lapkričio viduryje ir tapo vienu ekipos lyderių.

Dabar jo pagrindinis vaidmuo bus leisti atsipūsti pagrindiniam vidurio puolėjui Artūrui Valeikai.

"Galvojau apie karjeros pabaigą, bet nusprendžiau žaisti dar vieną sezoną. Nors vasaros pradžioje jaučiausi prastai dėl anksčiau patirtų traumų, bet pradėjau treniruotis ir dabar jaučiuosi tikrai gerai. "Lietkabelio" vadovai man paskambino ir pakvietė prisijungti prie komandos. Aš sutikau, nes Panevėžio ekipoje praėjusį sezoną viskas buvo puiku", - sakė J. Žuža, kuriam tai bus 20-asis sezonas profesionalo karjeroje.

Per savo karjerą J. Žuža yra vilkėjęs tokių žinomų komandų kaip Atėnų "Panathinaikos", Zadaro "Zadar" ar Zagrebo "Cibona" marškinėlius.

Praėjusį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) vidurio puolėjas aikštelėje praleisdavo po 18 minučių, įmesdavo 10,7 taško, atkovodavo 3,3 atšokusio kamuolio, atlikdavo 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 10 naudingumo balų.

Geriausią sezono mačą J. Žuža sužaidė LKL ketvirtfinalyje prieš Kauno "Žalgirį", kai pelnė 24 taškus (10/14 dvitaškiai, 4/4 baudos metimai), sugriebė 5 kamuolius ir surinko 28 naudingumo balus.

"Lietkabelis" vis dar dairosi pastiprinimo lengvojo krašto puolėjo pozicijoje.

J. Žužą ant parketo galima bus išvysti jau artėjantį savaitgalį, kai "Lietkabelis" kovos dėl Raimundo Sargūno taurės. Rugsėjo 18 dieną pusfinalyje Gintaro Kadžiulio auklėtinių laukia Baltarusijos čempionė Minsko "Cmoki" ekipa.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS