Vos sudėtį surinkęs „Nevėžis“ neatsilaikė prieš įsibėgėjusį varžovą | Diena.lt

VOS SUDĖTĮ SURINKĘS „NEVĖŽIS“ NEATSILAIKĖ PRIEŠ ĮSIBĖGĖJUSĮ VARŽOVĄ

Kėdainių „Nevėžis“ 2020-uosius išlydėjo ligų ir traumų išretintomis gretomis. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate kėdainiečiai, surinkę vos aštuonis ant kojų pastovinčius žaidėjus, savo aikštėje stojo į itin svarbų  mačą su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Pasvaliečių komandos sąrašas švieslentėje užėmė kone dvigubai daugiau vietos nei varžovų. Kėdainiečiai, kuriuos „nušienavo“ Covid-19 virusas ir traumos, pastarąjį kartą buvo žaidę gruodžio 1-ąją. Nors nespėjo atsigauti, jie buvo priversti eiti į aikštę ir į mūšį stumti 18-metį Matą Razbadauską, kuris šį sezoną buvo sužaidęs vos minutę.

Kur kas gausesnės pajėgos svečiams padėjo jau dvikovos pradžioje – sužaidus mažiau nei 4 min. jie įgijo dviženklę persvarą 15:5. Po naujojo „Nevėžio“ trenerio D.Gale’o minutės pertraukėlės vaizdas kiek pagerėjo, tačiau neilgam. Pirmasis ketvirtis įtvirtino akivaizdų svečių pranašumą (12:27). Sužaidus dar 3 min. antrajame kėlinyje Arvydas Šikšnius pataikė tritaškį ir pasiekė dvidešimties taškų pranašumo ribą (14:34). Dar iki pertraukos Pasvalio ekipos treneris Gediminas Petrauskas, vietoj patyrusių krepšininkų, leido pasireikšti giliam komandos rezervui – ant parketo pasirodė 19-metis puolėjas Redas Venclovas, šiemet LKL sezone sužaidęs vos 5 min. ir gynėjas Laurynas Balkūnas. Pastarasis surinko 6 taškus, nors prieš tai šiemet iš viso buvo pelnęs 4.

Dar vėliau savo jėgas išbandė ir 18-metis Robertas Indrišiūnas. Nepaisant eksperimentų, pasvaliečiai įsirašė 7-ąją pergalę (81:58) per 12 mačų ir įsitvirtino 4-ojoje pozicijoje, laipteliu žemyn pastumdami Utenos „Juventus“. „Nevėžis“ su 5 laimėjimais ir 6 nesėkmėmis lieka 6-as.

„Pieno žvaigždėms“ daugiausia taškų pelnė Edgaras Želionis 16 (6 atk. kam.), Branko Mirkovičius 12, Arvydas Šikšnius 9 (3/4 trit., 5 rez. perd.), Paulius Petrilevičius 8, Karolis Giedraitis (1/5 trit.), Tomas Lekūnas ir Andreja Milutinovičius – po 7. Danielis Amigo surinko 6 taškus ir sugriebė 10 kamuolių.

„Nevėžis-Optibet“ gretose labiausiai pasižymėjo: Sedrickas Barefieldas 17 (4 rez. perd., 7 kld., 2/9 trit.), Grantas Vasiliauskas 11 (14 atk. kam., 0/4 trit., 19 n.b.), Domantas Vilys (2/9 trit.), Vaidas Čepukaitis (8 atk. kam.) ir Jokūbas Gintvainis – po 7.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS