T. Rinkevičių nustebino atleidimas iš „Neptūno“: viskas ėjo gera kryptimi | Diena.lt

T. RINKEVIČIŲ NUSTEBINO ATLEIDIMAS IŠ „NEPTŪNO“: VISKAS ĖJO GERA KRYPTIMI

Po pergalingai baigto pasirodymo FIBA Čempionų lygoje Tomas Rinkevičius jau gyveno mintimis apie būsimą savaitgalio LKL mačą, kai jį supurtė rytinis skambutis. Klaipėdos „Neptūno“ vadovai 41-erių metų treneriui telefonu padėkojo už darbus ir paskelbė, kad jo paslaugų atsisakoma.

Vyriausiuoju „Neptūno“ treneriu buvo paaukštintas tapti buvęs asistentas Jurica Žuža, o T. Rinkevičiaus debiutinis sezonas vyriausiojo trenerio kėdėje truko mažiau nei pusmetį.

Nors įspėjamųjų signalų buvo anksčiau ir T. Rinkevičiaus kėdė nebuvo saugiausia nuo pat sezono pradžios, treneris mažiausiai tikėjosi būti atleistas dabar, kai komandos žaidimas gerėjo.

„Neptūnas“ FIBA Čempionų lygoje per tris paskutinius mačus iškovojo dvi pergales, LKL pirmenybėse išvykoje įveikė Prienų „Cbet“ komandą, o trenerį džiugino aikštėje matomas progresas.

„Man tai buvo siurprizas, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ atleidimą komentavo T. Rinkevičius. – Jaučiausi, kad žaidimas eina į gerą pusę, paskutinė ketverių rungtynių serija nuteikė optimistiškai, Martyno (Mažeikos) atėjimas į komandą pridėjo užtikrintumo, kadangi gynėjų grandyje turime daug traumuotų žaidėjų.

Viskas ėjo gera kryptimi, negaliu sakyti, kad buvo prasti rezultatai pagal tai, ką turėjome komandoje.“

„Neptūnas“ antradienį FIBA Čempionų lygoje 87:83 įveikė Sombatėjaus „Falco“ komandą ir D grupėje finišavo šeštoje vietoje, per pergalę nuo kito etapo (6-8).

T. Rinkevičius sako visą sezoną laukęs sudėties pastiprinimo, tačiau klubo vadovų kalbos taip ir liko kalbomis. Įžaidėjas Darinas Dorsey FIBA Čempionų lygoje sužaidė vos ketveriose rungtynėse iš 14, LKL – 9 iš 20, todėl Žygimantas Janavičius buvo vienintelis tikras šios pozicijos krepšininkas, o jam į pagalbą iš atakuojančio gynėjo vietos buvo pastumtas Matas Jogėla.

Prekinėje linijoje „Neptūnui“ strigo jėgos, kai Andre Williamsonas demonstravo kuklesnius nei tikėtasi rezultatus, o Gytį Masiulį iš ritmo išmušė čiurnos trauma.

Iš rikiuotės iškritus Tomui Delininkaičiui, „Neptūnas“ susigrąžino komandos veidu tapusį Martyną Mažeiką ir T. Rinkevičius buvo tikras, kad įvykdys jam keltą tikslą – patekti į stipriausiųjų LKL ketvertą.

„Komplektavomės taupiu režimu ir mano sutartyje ketvirta vieta LKL buvo iškelta kaip gera vieta – už tai buvo numatyta premija, – pasakojo T. Rinkevičius. – Šiai dienai, manau, tai būčiau įgyvendinęs ir nemačiau kliūčių, kodėl ten turėtume nebūti. Žiūrint į tvarkaraštį, ką būtume turėję, ir padarius pakeitimus, kurių nepadarėme, viskas buvo kontroliuojama. Jaučiuosi labai nustebęs, kodėl klubo vadovai taip staigiai nuo išreikšto pasitikėjimo pakeitė savo nuomonę ir labai greitai likau be darbo.“

Kai ilgametis T. Rinkevičiaus kolega, buvęs „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis praėjusią vasarą buvo paskirtas Permės „Parma“ vyriausiuoju treneriu, T. Rinkevičius gavo pasiūlymą kartu vykti į Rusiją ir išlikti Maksvyčio asistentu.

Visgi T. Rinkevičių suintrigavo „Neptūno“ pasiūlyta vyriausiojo trenerio kėdė, o dvejų metų sutartis jam leido tikėtis pasitikėjimo kredito debiutuojant naujose pareigose.

„Vasarą ilgai svarsčiau, ar priimti šį pasiūlymą, nes turėjau gerą variantą išvažiuoti su Kaziu į Rusiją, – pasakojo T. Rinkevičius. – Po pokalbių su komandos vadovybe ir išreiškus jiems pasitikėjimą ir palaikymą manimi, priėmiau sprendimą ateiti treniruoti „Neptūną“. Manau, galėjau sulaukti daugiau pasitikėjimo.“

„Neptūnas“ LKL pirmenybėse šiuo metu žengia penktas (11-9), dviem laimėjimais atsilikdamas nuo rungtynėmis daugiau žaidusios Utenos „Juventus“ komandos.

Klaipėdiečių dabar laukia ketverių iš eilės rungtynių namie serija, o čia „Neptūnas“ šį sezoną yra sunkiai sulaikomas – iš 11 mačų laimėjo 9, nusileisdamas tik Kauno „Žalgiriui“ ir „Šiauliams“.

T. Rinkevičius tikėjosi, kad namų rungtynių serija sugrąžins komandą į LKL ketvertuką, tačiau dabar jam beliks laikyti kumščius už buvusius bendražygius ir auklėtinius.

„Dar gyvenu „Neptūno“ gyvenimu, netgi tvarkaraštis sukasi galvoje, – sakė T. Rinkevičius. – Sezonas eina į antrą pusę, gal liksiu kaip žiūrovas, stebėtojas. Su vaikinais, kurie yra komandoje, turėjau gerą ryšį ir tikrai būčiau įgyvendinęs tuos tikslus, o įvedus korekcijas sudėtyje, tie tikslai buvo gana lengvai pasiekiami.

Aišku, dabar linkiu šiems vaikinams be manęs įgyvendinti tikslus ir iškovoti Klaipėdai kuo daugiau pergalių. O aš palaikysiu juos būdamas šalia.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

T

Ir zuza atleis tas pats kartojasi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS