„BioNTech“ ir „Pfizer“ perpus sumažino planuojamą keturių savaičių vakcinos dozių skaičių | Diena.lt

„BIONTECH“ IR „PFIZER“ PERPUS SUMAŽINO PLANUOJAMĄ KETURIŲ SAVAIČIŲ VAKCINOS DOZIŲ SKAIČIŲ

  • 2

COVID-19 vakcinos gamintojai „BioNTech“ ir „Pfizer“ perpus sumažino artimiausias keturias savaites planuojamą pristatyti vakcinos dozių skaičių.

Kaip penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, vėlų ketvirtadienio vakarą bendrovės informavo, kad artimiausias keturias savaites bus pristatytos ne 108 810 vakcinos dozės, o 54 405.

Pasak ministerijos, planuojami pristatyti kiekiai mažinami visoms Europos Sąjungos šalims.

Vakcinos gamintojo atstovybės teigimu, gamybos linijos perprogramuojamos, validuojamos ir autorizuojamos naujiems gamybos pajėgumams.

Ministerijos teigimu, „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos atstovas tikina, kad vėliau pristatomų vakcinų dozių kiekiai didės. Apie tikslų pristatomų vakcinų kiekį gamintojas informaciją žada pateikti artimiausiu metu.

Bendras Lietuvos užsakytų „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinų kiekis yra 3,1 mln. ir dėl šio laikino tiekimo sumažinimo nekis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Žilvinas Ručys

KITAIP TARIANT ATLIEKAMI BANDYMAI , NES NETURI INFORMACIJOS IŠ VAKCINOS GAMINTOJO . Ir nesirūpino gauti informaciją . Na tai kaip gi buvo užkrėsti 79 paskiepyti medicinos darbuotojai ?

Žilvinas Ručys

14 dienos info , tai yra po 18 dienų skiepijimo : paskiepyta 31,5 tūkst. žmonių . Tai gaunasi kad 1750 į dieną , o per 30 dienų : 52500 . Nors kaune žadama skiepyti tik 1400 žmonių per 8 darbo valandas gal nes nepatikslinta skiepijimo svarba , bet aišku vieną kad skiepijimas koncetruotas atlikti vienoje patalpoje kad užkrato susikaupimas lengvai galėtu užkrėsti asmenis ir plisti , aišku ir tai kad paskiepyti kauniečius dviem vakcinom tokiais nusikalstamais tempais reiks 400 dienų , o jei skaičiuoti užkrėstų kiekį tai gali būti kad tai truks dar ilgiau nes pradedamas eksperimentas su sergančiais kurie apkrėsti virusu ir jiems suleista vakcina : Santaros klinikų atstovė teigė, kad šiuo metu nuspręsta sergančių ir pirmąją vakcinos dozę gavusių žmonių antrąja vakcinos doze neskiepyti. „Jie kol kas antrojo skiepo negaus. Bus tiems žmonėms atliekami antikūnų testai ir tada bus aišku. (...) Panašu, kad jiems vėliau iš naujo reikės dviejų skiepų“, – kalbėjo G. Letukienė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS