Dėl Alytaus gaisro poveikio ketinama tirti dar per 300 gyventojų sveikatą | Diena.lt

DĖL ALYTAUS GAISRO POVEIKIO KETINAMA TIRTI DAR PER 300 GYVENTOJŲ SVEIKATĄ

Dėl prieš metu buvusio gaisro Alytuje esančioje padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ poveikio ketinama ištirti dar 309 gyventojus – antradienį pradedamas antras tyrimo etapas.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovas spaudai Vytautas Beniušis informavo BNS, kad per antrą etapą iš gyventojų bus imami kraujo bei šlapimo mėginiai, vyks anketavimas.

Antras tyrimo etapas baigsis ketvirtadienį, po jo bus tiriami gauti rezultatai.

Pirmas tyrimo etapas baigtas liepą – jame dalyvavo 91 iš 100 kviestų ugniagesių gelbėtojų ir 81 iš 200 atrinktų teritorijų gyventojų.

Rezultatus ir rekomendacijas planuojama pateikti kitų metų pabaigoje. Dalyviai, kurie to pageidavo, taip pat gaus asmeninius tyrimų rezultatus.

Tyrimą vykdo Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Neuromokslų institutas, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras bei Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centras. Šių institucijų darbuotojams talkina Nacionalinis kraujo centras.

Anksčiau skelbta, kad šis tyrimas kainuos 399,4 tūkst. eurų.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo pernai spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Alytaus mieste ir rajone dėl spalį vykusio gaisro buvo paskelbta ekstremali situacija, mieste ji atšaukta balandžio viduryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS