Dėl viruso židinio Kalveliuose – nerimas: užsikrėtė dar du šventės dalyviai | Diena.lt

DĖL VIRUSO ŽIDINIO KALVELIUOSE – NERIMAS: UŽSIKRĖTĖ DAR DU ŠVENTĖS DALYVIAI

Visi devyni praėjusią parą patvirtinti koronaviruso atvejai užfiksuoti Vilniaus apskrityje, epidemiologams nerimą kelią vis didėjantis užsikrėtusiųjų Kalveliuose vykusios šventės dalyvių ir su jais susijusių asmenų skaičius.

„Vakar patvirtinti devyni atvejai, visi jie yra Vilniaus apskrityje, iš tų devynių atvejų du yra įvežtiniai“, – BNS sekmadienį informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Jos duomenimis, koronavirusas praėjusią parą nustatytas ir Santaros klinikų Vaikų ligoninės medikui.

„Sąlytį turėjusių asmenų nustatyti du. Medikas dirbo dar vienoje gydymo įstaigoje, bet visur naudojo trečio lygio asmens apsaugos priemones, šio ryto duomenimis, didesnės rizikos sąlytį turėjusių asmenų nenustatėme, nes jeigu apsaugos priemonės naudojamos tinkamai, rizika nelaikoma didele“, – teigė specialistė.

Koronavirusas taip pat nustatytas ir iš Švedijos keltu į Ventspilį bei iš ten automobiliu birželio ketvirtą dieną sugrįžusiam vilniečiui. Šiuo atveju, irgi nustatyti du sąlytį turėję asmenys.

Dar vienas atvejis nustatytas ir iš Jungtinės Karalystės per Lazdijus atvykusiam asmeniui, taip pat susirgo ir jo šeimos narys.

Koronavirusas nustatytas ir Vilniaus miesto klinikinės ligoninės dirbančio asmens artimajam, taip pat dirbančiam toje pačioje gydymo įstaigoje.

„Jis irgi dirba toje pačioje ligoninėje, bet, mūsų duomenimis, užsikrėtimas įvyko šeimoje, o ne ligoninėje“, – sakė R. Lingienė.

Likę atvejai susiję su švente Kalveliuose

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovės teigimu, epidemiologai šiuo metu labiausiai nerimauja dėl Vilniaus rajone esančiuose Kalveliuose vykusios šventės dalyvių ir su jais susijusių asmenų.

„Nedaug trūksta, kad visi dalyviai būtų susirgę ir tie dalyviai lankėsi dar ir kitose vietose. Labai didelės apimties epidemiologinis tyrimas vyksta – visą savaitgalį dirba visos specialistų pajėgos“, – teigė R. Lingienė.

Šventės dalyvių keliai veda ir į sveikatos priežiūros įstaigas ir į dideles kitas įstaigas bei organizacijas. Vykdomas didžiulis darbas, šitas židinys šiuo metu mums kelia didžiausią susirūpinimą.

Jos teigimu, per praėjusią parą koronavirusas nustatytas dar dviem šventės dalyviams ir dviem su šventės dalyviais susijusiems asmenims.

„Šventės dalyvių keliai veda ir į sveikatos priežiūros įstaigas ir į dideles kitas įstaigas bei organizacijas. Vykdomas didžiulis darbas, šitas židinys šiuo metu mums kelia didžiausią susirūpinimą“, – tvirtino visuomenės sveikatos specialistė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, šventėje iš viso dalyvavo 15 asmenų, iš kurių septyniems patvirtintas koronavirusas, jis taip pat patvirtintas ir penkiems su šventės dalyviais susijusiems asmenims.

Tuo metu kontaktinių asmenų skaičius šiuo metu siekia apie 150, su visais sąlytį turėjusiais asmenimis stengiamasi susisiekti.

„Labai sudėtinga – asmenys lankėsi ir toliau kituose renginiuose, įvairiose įstaigose“, – sakė R. Lingienė.

Lietuvoje kol kas nustatyta 1714 koronaviruso atvejų, vis dar serga 306 žmonės, pasveikusiais laikomi 1328, izoliacijoje yra 250 asmenų.

Nuo koronaviruso mirė 71 asmuo, dar devyni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Nuo birželio pirmos dienos registruoti devyni įvežtiniai atvejai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ka]kaip pamoršau

koks asilas dar nepasibaigus epidemijai ir karantinui, leido rengti masinius renginius?

Anonimas

Kada tuose rajonuose nustos pavadinimus dubliuoti lenku kalba? Kas cia per bardakas???

pritariu

Jei krepšinio, virusologijos bei ekstremalių situacijų valdymo ekspertas " AS" sako kad žemė kvadratinė, tai nėra reikalo gaišti laiką ir ginčytis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS