Eilėje pas ortodontą gali tekti laukti ir kelerius metus: trūksta specialistų | Diena.lt

EILĖJE PAS ORTODONTĄ GALI TEKTI LAUKTI IR KELERIUS METUS: TRŪKSTA SPECIALISTŲ

  • 20

Naujų ortodontų ieškoma ir nerandama jau ketverius metus. Registruotis galima, bet teks laukti eilėje. Žalgirio klinikos direktorius Linas Zaleckas plačiau dalinosi LNK reportaže.

– Kokia pas jus situacija su ortodontais?

– Situacija liūdna jau ne pirmus metus. Įstaigos skelbimas, kad ieškomas ortodontas, yra tikrai ne vieneri metai, tačiau norinčių dirbti neatsiranda. Dabar turime dvi likusias ortodontes, kurios dirba tik dalinio etato krūviu ir jos abi sudaro tik pusę etato darbo krūvio.

– Kiek žmonėms teks laukti eilėje?

– Jie registruojami į laukimo eilę, kiek tai užtruks, tikrai negaliu atsakyti. Dirbusi daug metų gydytoja ortodontė išėjo ilgalaikių atostogų ir visi jos pacientai negali būti paleisti į gatvę, jiems reikalingas tęstinis gydymas. Todėl likusios gydytojos turi juos perimti. Dėl to neturime galimybių naujų pacientų priimti taip greitai. Daugumai mūsų klinikos pacientų taip pat reikia ortodontinio gydymo, todėl siekiame užtikrinti jiems šias paslaugas pirmiausiai. Tai yra komplikuoti pacientai. Jie turi būti gydomi komandoje, prižiūrint tiek chirurgui, tiek ortodontui. Šiuo metu eilėje yra užregistruota virš 50 pacientų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Dalis sužinoję, kad neturi konkrečios gydymo datos, atsisako būti užrašyti į eilę ir eina ieškoti kitų specialistų. Tačiau visur yra ortodontų trūkumas. Mes jo ieškome jau keturis metus. Tai yra dėl įvairių priežasčių. Vienas iš esminių faktorių būtų darbo užmokestis, kurį įstaiga gali skirti, kuri daug kartų atsilieka nuo to, ką specialistai gauna privačiose įstaigose. Kitas dalykas yra didelė biurokratinė našta pildant visus reikalavimus, dokumentus. Kurie yra reikalingi, kad pacientai gautų kompensacijas. Visa tai yra įskaičiuota į gydytojo darbo laiką, niekas papildomų lėšų nesuteikia dokumentų pildymui.

Nepakankamas darbo užmokestis, biurokratinė našta, kurios daugumoje privačių klinikų nėra.

– Kokia tikimybė, kad specialistas atsiras dabar, jei neatsirado per ketverius metus?

– Na, pradėtume kalbėti apie teorijų tikimybes. Trečias momentas, kad mes neturime galimybės pasirinkti paciento. Kai kurie nepagarbiai bendrauja, išsako reikalavimus pakeltu tonu, dažnai būna pasiunčiami iš privačių klinikų ir atkeliauja pas mus. Mes, būdami tretinio lygio įstaiga, nebeturime kur jų kitur išsiųsti. Tai yra tos trys problemos, su kuriomis susiduria mūsų gydytojai. Tai yra nepakankamas darbo užmokestis, biurokratinė našta, kurios daugumoje privačių klinikų nėra. Dauguma ortodontų, per pirmus rezidentūros metus susiranda potencialias darbo vietas, kur iš karto atlieka ir rezidentūrą, ir tęsia darbus po jos.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Čia jums

padės Baltarusija.

mjo

reiks vaziuot pas turkus nes kiek zinau odontologams ten moka panasiai ir viesbuciuose dar uz dyka apgyvendina ...

H

Kai toks Dulkis end kompani vadovauja medicinai , greitai visai bus - kapec
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS