Įvedus naujus reikalavimus – pokyčiai ir vaistinėse: medicininių kaukų pardavimai išaugo tris kartus | Diena.lt

ĮVEDUS NAUJUS REIKALAVIMUS – POKYČIAI IR VAISTINĖSE: MEDICININIŲ KAUKŲ PARDAVIMAI IŠAUGO TRIS KARTUS

  • 4

Pandemijos valdymo politikoje – nauji reikalavimai: vaistinės gali priimti dvigubai daugiau pirkėjų, o gyventojai į patalpas ar susibūrimus galės patekti tik su medicininėmis kaukėmis arba respiratoriaus. Vaistininkai jau skaičiuoja pardavimų augimą, praneša LNK.

„Po priimto sprendimo, kad viešuosiuose susibūrimuose reikės dėvėti medicinines kaukes arba respiratorius, žmonės intensyviau ėjo į vaistines. Matome, kad medicininių kaukų pardavimai išaugo tris kartus, o respiratorių pardavimai liko tokie patys“, – sakė Vaistinių asociacijos vadovė Kristina Nemaniūtė-Gagė.

Ji paaiškino, kuo paprasta vienkartinė kaukė skiriasi nuo medicininės: „Kviečiame žmones atkreipti dėmesį, kad įsigyjant kaukę, atskirti, ar tai medicininė, ar paprasta kaukė, yra labai sudėtinga. Tai galima pamatyti ant pakuotės – jei yra užrašas „medicininė“, vadinasi, tai – ta kaukė, kurią dabar privalu dėvėti. Žmonėms tikrai vertėtų pasiteirauti, kokią kaukia įsigyja, o jei perka ne visą pakuotę, paprašyti, kad prie jų akių atidarytų ir jie matytų, kad dėžutė yra medicininių kaukių“.

Anot jos, nors veido kaukių yra pirkti daug kur, patikimiausia jas įsigyti būtent vaistinėse: „Vaistinėse tikrai žmogus neapsigaus ir neįsigys paprastos kaukės“.

K. Nemaniūtė-Gagė pakalbėjo ir apie pasikeitusius vaistinių ploto reikalavimus: „Labai džiaugiamės, nes 15 kv. metrų įpareigojimas labai skiriasi nuo prieš tai buvusių 30 kv. metrų. Eilės lauke dar tikrai yra, bet jos greičiau juda, ten mažiau žmonių, nes vaistinėje gali dirbti visos kasos. Prieš tai buvo, kad jeigu, pavyzdžiui, vaistinės dydis 50 kv. metrų, tai ji galėjo aptarnauti tik vieną žmogų. Tokiu atveju visos kitos kasos stovėdavo be darbo ir visi kiti vaistininkai taip pat negalėjo dirbti. Tai dar labiau ilgindavo eiles lauke, žmonės buvo tikrai nepatenkinti ir mes turėjome nemažai konfliktinių situacijų. Džiaugiamės, kad dabar taisyklės pasikeitė“.

Žmonės intensyviau ėjo į vaistines. Matome, kad medicininių kaukų pardavimai išaugo tris kartus.

„Jei žmogus negerai jaučiasi, yra sergantis, turi judėjimo negalią, stovėti lauke nėra labai patogu, ypač dabar, kai orai ne gerėja, o šaltėja, lyja. Tikrai būdavo tokių situacijų, kai vaistininkai ir į lauką užsimetę striukes bėgdavo surinkti receptų, kad būtų greičiau. Natūralu, kad ir tarp pačių darbuotojų buvo neramus laikas. Dar labai svarbus dalykas yra tai, kad šiuo metu nėra galimybės įsigyti receptinių vaistų nuotoliniu būdu. Vadinasi, tiems žmonėms, kuriems vaistų reikia čia ir dabar, jie užsisakyti į namus negali. Vienintelis kelias – laukti lauke“, – šnekėjo Vaistinių asociacijos vadovė.

„Būdavo žmonių, kurie atėję į vaistinę įsigyti jiems reikalingų vaistų stovėdavo eilėje ir nuspręsdavo tiesiog nebestovėti, nes, sakykime, pradėdavo lyti. Tai – blogas ženklas, nes žmogaus, laiku neįsigijusio vaistų, nutraukusio savo medikamentinį gydymą, sveikata gali dar labiau pablogėti. Mes, norėdami suvaldyti pandeminę situaciją, kaip tik turėtume skatinti žmones laiku išgerti jiems būtinus vaistus, kad jie nesikreiptų į sveikatos priežiūros įstaigas ir paliktų ten prižiūrėti tuos, kuriems labiausiai reikia“, – teigė K. Nemaniūtė-Gagė.

Medicininės kaukės – ne problema

Vilniečiai dėl naujo sprendimo dėvėti tik medicinines kaukes tikino sunkumų nepatyrę.

„Turėjau įvairių kaukių, nematau problemos. Jų yra visur pilna, jau įpratome nuo pernai kovo prie visokių pasikeitimų. Tikrai ne problema. Kad tik tiek būtų problemų“, – teigė viena vilnietė.

„Dėvėjau medžiaginę, bet pirkau vienkartinių visą pakelį – 50. Man dabar užteks, nežinau, kuriam laikui“, – šnekėjo pensininkė.

Lietuvoje studijuojanti latvė šmaikštavo: „Aš kaukes vogiu iš butiokės – ji labai miela. Lietuviai šiaip labai mieli žmonės“.

„Mūsų bažnyčioje nemokamai kaukes duoda, tai nėra ko pirkti“, – kalbėjo kitas jaunuolis.

„Visada dėvėjau tik nemedicinines, bet dabar dėvėsiu medicinines. Jų yra namuose – pasiėmiau ir viskas“, – šnekėjo kitas kalbintas vyras.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Manau

Kad tos kaukės gerai,dabar nei Armonaitė,nei Raškevičius negalės demonstruoti lbgt ištvirkėlių,nors tiek jau žmones nepykdins.

Morka

na rašo tipo visi puole pirkt bet is tikro nepuole tik rašo. Kitas kvailelis pasiskaito ir bega pirkt, nugi visi gi perka. Durniu laivas. Kur parašyta, kad cia reklama?

Vytautas

propoganda kiekvieną dieną , kaip nesustabdomas vėjo malūnas sukasi ir sukasi, melo propoganda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS