Lenkijoje kilus legioneliozės protrūkiui, mirė trys žmonės, dar 71 hospitalizuotas | Diena.lt

LENKIJOJE KILUS LEGIONELIOZĖS PROTRŪKIUI, MIRĖ TRYS ŽMONĖS, DAR 71 HOSPITALIZUOTAS

  • 4

Lenkijos pietryčiuose esančiame Žešuve kilus legioneliozės protrūkiui, mirė trys žmonės, o dar 71 buvo paguldytas į ligonines, trečiadienį pranešė vietos sveikatos priežiūros institucijos.

Žešuvo vietos valdžia sušaukė skubų posėdį, kad nustatytų užkrato priežastį, kuri kol kas nėra žinoma.

„Trys žmonės mirė nuo legioneliozės“, – naujienų agentūrai AFP sakė Žešuvo universitetinės ligoninės atstovas spaudai ir pridūrė, kad visos aukos buvo pagyvenę žmonės.

Sveikatos priežiūros institucijos pranešime teigė, kad 71 žmogus buvo hospitalizuotas dėl šios bakterijų sukeliamos ūminės infekcinės kvėpavimo takų ligos.

Vietos pareigūnai paskelbė apie legioneliozės prevencijai skirtus darbus ir savivaldybės vandentiekio patikrinimus, o pirmieji patikrinimų rezultatai bus žinomi pirmadienį.

Legioneliozė – plaučių uždegimo rūšis, kurią sukelia bakterijos. Maždaug vienas iš dešimties susirgusiųjų šia liga miršta. Šios bakterijos plinta per vandens dulksną (aerozolius), dažniausiai dėl netinkamai prižiūrimos ar sukonstruotos vandentiekio sistemos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pil.

Faktiškai ne Lenkijoje problema o Lietuvoje o žmones gazdina tam ,kad nevažiuotu į Lenkiją apsipirkti

Jonas

Žaliakalnyje daug namų yra senos statybos , sumažėjus vandens slėgiui vandens trūksta butam.kurie šildosi vandenį dujų katilais ,vandens mažas spaudimas neatidaro katilo vandens klapanus,neuždega dujų ir vanduo yra nešildomas,taip žmonės gyvena šiais laikais.. Kažkodėl nebuvo jokių problemų su vandens slėgių, kol elektra nebuvo brangi.Tokia padėtis Kaune ,Žaliakalnio rajone.

Kaunas

Kauno vandenys sumažino vandens padavimo slėgį sąmoningai ,kad vandens siurblinės sunaudotų mažiau elektros.Tai vyksta nuo tada kaip elektra pabrango.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS