Lietuvės košmaras: po plastinės operacijos užsienyje sužinojo, kad jai išpjautas vidaus organas | Diena.lt

LIETUVĖS KOŠMARAS: PO PLASTINĖS OPERACIJOS UŽSIENYJE SUŽINOJO, KAD JAI IŠPJAUTAS VIDAUS ORGANAS

  • 39

Policija ir Vidaus reikalų ministerija neramumų fone kalba ir apie prekybą žmonėmis, ir šiuolaikinę vergovę. Statistika iškalbinga: Europos Sąjungos duomenimis, kasmet užregistruojama apie 7 tūkst. prekybos žmonėmis aukų, praneša LNK.

„Jauno amžiaus merginos yra seksualiai išnaudojamos. Esu girdėjusi ir apie daugelio vaikų atvejus“, – sakė Nida.

Nida gyveno Londone ir sako, kad jaunos merginos turi būti ypatingai atsargios, ypač išvykusios be tėvų į kitą miestą.

„Žinojau apie visokius portalus, kur geriau neiti vienai“, – sakė mergina.

„Kaip suprantu, parduoti galima viską“, – teigė vyras.

„Skaičiai sako, kad apie 30 mlrd. lėšų sukasi šioje nusikalstamoje veikoje“, – kalbėjo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Neteisėti įvaikinimai, priverstinės santuokos, prekyba organais, seksualinis išnaudojimas, vergiškas darbas vyksta šalia mūsų. Anot ministrės, tai vyksta dažniau nei mes manome.

„Dažniausiai tai yra moterys. Vyraujantis amžius nuo 21 iki 30 metų. Tenka apgailestauti, kad kas penkta auka yra nepilnamečiai asmenys“, – sakė ministrė.

„Buvo toks konkretus atvejis, kai mama išnaudojo savo nepilnametes mergaites seksualiai. Ji siuntė nuotraukas internetiniam draugui“, – kalbėjo Nacionalinės asociacijos prieš prekybą žmonėmis atstovė Dovilė Vainorė.

Asociacijos atstovė sako, kad įprastai per metus padeda apie 200 žmonių Lietuvoje. Šiemet per ne pilnus metus pagalba tiekiama trylikai nepilnamečių. Pernai jų buvo šeši.

„Vaikas gali būti išvežamas į kitą valstybę, gali būti specialiai suluošinamas elgetavimui“, – sakė D. Vainorė.

Jauniausias vaikas, kuriam dabar teikiama pagalba, yra jaunesnis nei penkerių metų. Kartais šeima, bet dažniausiai veikia organizuotos grupuotės. Darbuotojai būna puikūs manipuliatoriai, išsiaiškina silpniausias vietas, tiek suaugusiems, tiek vaikams prižada draugystę arba karjerą ir aukso kalnus.

Vaikas gali būti išvežamas į kitą valstybę, gali būti specialiai suluošinamas elgetavimui.

„Visai nesenas atvejis, kai moteris išvyko į užsienio šalį pasidaryti tam tikros plastinės operacijos, o grįžo su sveikatos sutrikimais. Nuėjusi pas šeimos gydytoją suprato, kad jai vienas iš vidaus organų yra pašalintas“, – kalbėjo D. Vainorė.

Anot policijos, Lietuvoje 2018-2022 m. pradėta 60 ikiteisminių tyrimų dėl įvairių formų prekybos žmonėmis. Už tokius nusikaltimus 131 prekeivis nuteistas. Anot A. Bilotaitės, žinomi atvejai yra tik ledkalnio viršūnė. Dalis pagalbos nesikreipia, yra įbauginti.

„Mes nebeturime sienų, viskas labai lengvai pereina iš vienos šalies į kitą. Labai lengva įtraukti aukas. Tai yra mūsų naujas iššūkis“, – sakė A. Bilotaitė.

Darbo srityje Lietuvoje tokie nusikaltimai fiksuojami vienetais.

„Transporto įmonės išnaudoja darbuotojus – nemoka tiek, kiek buvo sutarta arba iš viso nemoka“, – sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Marius Draudvila.

Tarnybos sako dedančios daug pastangų, kad prekybos žmonėmis aukomis netaptų ir atvykę ukrainiečiai. Deja, tokių atvejų jau užfiksuota.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

kokių dar smegenėlių

nieko jų nenušvilpė. Negalima nušvilpti to, ko nėra.

Anonimas

Pati norejo,ką dabar kaltint,tik kurioj šalyje paaukojo organą,būtų gerai žinoti

Jo majo

Turbut pilvo riebalu nusiurbima dare, kad organa pavoge, nes per veido operacijas kokiu inkstu neisimsi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS