Ligoninė sumokės 11,7 mln. litų mergaitei, kuri suluošinta į smegenis suleidus klijų | Diena.lt

LIGONINĖ SUMOKĖS 11,7 MLN. LITŲ MERGAITEI, KURI SULUOŠINTA Į SMEGENIS SULEIDUS KLIJŲ

  • 0

Garsi Londono vaikų ligoninė pirmadienį sutiko sumokėti 2,8 mln. svarų (11,7 mln. litų) kompensaciją mergaitei, kurios smegenys buvo pažeistos, kai į jas atsitiktinai buvo įšvirkšta klijų.

Garsi Londono vaikų ligoninė pirmadienį sutiko sumokėti 2,8 mln. svarų (11,7 mln. litų) kompensaciją mergaitei, kurios smegenys buvo pažeistos, kai į jas atsitiktinai buvo įšvirkšta klijų.

2010-aisiais dešimtmetei Maishai Najeeb (Maišai Nadžib) per operaciją Didžiosios Ormondo gatvės ligoninėje per klaidą buvo įšvirkšta klijų, naudojamų blokuoti prakiurusioms kraujagyslėms.

Iš tikrųjų į mergaitės smegenų arteriją turėjo būti išvirkšta dažų, tačiau dėl supainiotų švirkštų pacientei buvo negrįžtamai pažeistos smegenys.

Londono aukštojo teismo teisėjas Williamas Birtlesas (Viljamas Bertlizas) patvirtino 2,8 mln. svarų ieškinį prieš šios ligoninės Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) fondą.

Nukentėjusiajai bus mokama po 383 tūkst. svarų (beveik 1,6 mln. litų) per metus, kol jai sukaks 19 metų. Vėliau šios išmokos padidės iki 423 tūkst. svarų (1,76 mln. litų) ir bus mokamos iki jos gyvenimo pabaigos.

Teismas buvo informuotas, kad ant švirkštų, naudotų per minėtą operaciją, nebuvo pažymėta, kuriame yra dažai, o kuriame – klijai.

„Negalima atsukti laikrodžio atgal, – sakė fondo advokatas Nickas Blockas (Nikas Blokas). – Tikimės, kad dabar esama sistemų ir procedūrų, kurios užtikrina, kad tokių klaidų nebeįvyktų.“

Maishos tėvas Sadiras (Sadyras) pareiškė, kad jo dukros gyvenimas buvo „sugriautas“.

„Tikiuosi, kad dėl šios bylos bus pasimokyta, kad tai neištiktų kitų šeimų“, – pridūrė jis.

Maisha gerai jautėsi, kai buvo atvežta į ligoninę operuoti, nors mergaitei buvo diagnozuota retas arterijų ir venų persipynimas.

Dabar ji yra prikaustyta prie vežimėlio ir prarado didžiąją dalį fizinių bei protinių gebėjimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS