Neįgalus septynmetis – reanimacijoje: vaikui labai reikalinga geradarių pagalba | Diena.lt

NEĮGALUS SEPTYNMETIS – REANIMACIJOJE: VAIKUI LABAI REIKALINGA GERADARIŲ PAGALBA

Šiaulietė Audronė jau septynerius metus kovoja už sūnaus Huberto gyvenimą. Vos gimusiam berniukui buvo diagnozuotas Citomegalo virusas – ši infekcija pažeidė naujagimio smegenis, todėl visą jo kūną kausto cerebrinis paralyžius. Negana to, kaip mamai teigė gydytojai, vaikas yra visiškai aklas. Gydymo įstaigos tapo neišvengiama kasdienybe – prieš keletą dienų atšventęs septintąjį gimtadienį, berniukas atsidūrė reanimacijoje.

Galvos Hubertas visai nenulaiko, geba pakelti tik rankytes, todėl vaikui reikalinga nuolatinė medikų ir artimųjų priežiūra. „Nuo tada, kai sūnui sukako devyni mėnesiai, prasidėjo epilepsijos priepuoliai. Nors dabar yra retesni, jie savaime nesibaigia, todėl visada tenka atsidurti reanimacijoje, kad gydytojai juos suvaldytų laiku. Šįsyk nuvykus į Šiaulių ligoninę paaiškėjo, kad Hubertui dar ir plaučių uždegimas. Nors jį gydėmės namie ir gėrėme antibiotikus bei manėme, kad sūnus pasveiko, tačiau pasikartojus epilepsijos priepuoliams supratome, kad klydome“, – portalui pasakojo Huberto mama Audronė.

Pigesnis deguonies aparatas kainuoja maždaug apie tūkstantį eurų, o gleivių atsiurbėjo kaina siekia apie penkis šimtus. Neišgalime jų nupirkti.

Moteris sakė nežinanti, kuo viskas baigsis šį kartą, ir kada ji su sūnumi galės vėl vykti į namus. Berniukui esą skubiai reikalingas specialus prietaisas, atsiurbiantis gleives, bei deguonies aparatas. Pasak pašnekovės, šie gyvybiškai svarbūs įrenginiai itin reikalingi slaugant sūnų namų sąlygomis.

„Deguonies aparatas būtinas, kad Hubertas galėtų kvėpuoti ištikus epilepsijos priepuoliui. O prietaisas gleivėms atsiurbti reikalingas, nes vaikas nemoka atsikosėti, todėl visas kosulio turinys pasilieka gerklėje. Pigesnis deguonies aparatas kainuoja maždaug apie tūkstantį eurų, o gleivių atsiurbėjo kaina siekia apie penkis šimtus. Neišgalime jų nupirkti“, – atviravo Auronė.

Šeimos asmeninio archyvo nuotr.

Negalią turintį sūnų auginanti Audronė neslepia – visos vaikui reikalingos priemonės ir specialūs užsiėmimai atsieina nemažą sumą pinigų. Būtent dėl pastarosios priežasties šiaulietė sakė sumaniusi įkurti paramos ir labdaros fondą pavadintą Huberto vardu.

„Žmonių jau suaukos lėšos suteikė galimybę tris kartus išvykti į Maskvą kamieninių ląstelių persodinimui. Manau, jog kamieninių ląstelių persodinimas labiausiai padėjo sūnaus regai – spėjame, kad jos „nutūpė“ į akių nervus, nes kai vaikštome, jis sekioja akimis, o kai pakviečiame, – atsisuka. To seniau nebūdavo“, – pozityviais pokyčiais, prie kurių prisidėjo geros valios žmonės, džiaugėsi moteris.


Hubertą paremti galima:

Huberčiuko paramos ir labdaros fondas

LT10 7300 0101 5358 8997 (Swedbank)

Paypal: hubertofondas@gmail.com

Mokėjimo paskirtis: parama Hubertui

GALERIJA

  • Neįgalus septynmetis – reanimacijoje: vaikui labai reikalinga geradarių pagalba
  • Neįgalus septynmetis – reanimacijoje: vaikui labai reikalinga geradarių pagalba
  • Neįgalus septynmetis – reanimacijoje: vaikui labai reikalinga geradarių pagalba
Šeimos asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Emilija

Galbūt mama nežino, tačiau jai reikėtu kreiptis i pulmunologą, kuris būtu tretinio lygio ir šie aparatai sūnui bus pilnai kompensuojami iš ligonių kasų. Dažniausiai kitų specialybių gydytojai to nežino. VLK tinklalapyje yra visa informacija, kokios įmonės turi sutartis. Viskas yra pritaikoma ir apmokama. Jei kas žinote kontaktus šios šeimos, būtinai juos informuokite, kad jie galėtu suaukotus pinigėlius skirti kitoms svarbioms reikmėms, o DPV aparatą ir atsiurbėją kompensuotų VLK.

Natalija

Padovanokime vaikui gyvybe. As irgi pervedziau. Nebukime abejingi

Sveik mazuli

Pervedziau . Sveik mazuli ❤️
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS