Koronavirusas Lietuvoje: per parą nustatyti 6 nauji atvejai, mirė dar 3 ligoniai | Diena.lt

KORONAVIRUSAS LIETUVOJE: PER PARĄ NUSTATYTI 6 NAUJI ATVEJAI, MIRĖ DAR 3 LIGONIAI

Praėjusią parą, gegužės 17-ąją, sekmadienį, nustatyti 6 nauji užsikrėtimo COVID-19 atvejai. Iš viso šiuo metu patvirtinti 1 547 ligos atvejai.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSC) pirmadienio duomenimis, per praėjusią parą ištirti 2 378 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Iki šiol jau iš viso ištirti 231 104 ėminiai.

Koronaviruso infekcijos sukelta liga mūsų šalyje šiuo metu serga 485 žmonės. Nuo jos mirė 59 žmonės, pasveiko – 997. Izoliacijoje šiuo metu yra 295 asmenys.

Šeši žmonės, užsikrėtusieji koronavirusu, mirė dėl kitų priežasčių, skelbia NVSC.

Žmogus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami. Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Karantinas mūsų šalyje galioja iki gegužės 31 d.

Per parą užfiksuotos trys naujos mirtys nuo koronaviruso

Per parą Lietuvoje užfiksuotos trys naujos mirtys nuo koronaviruso, BNS patvirtino NVSC Vidaus administravimo skyriaus patarėja Jolanta Čereškienė.

Pasak jos, šie trys nauji atvejai užregistruoti iki pirmadienio 7 val.

Naujausiais duomenimis, Lietuvoje nuo koronaviruso mirė 59 žmonės, sekmadienį ryte skelbta, jog mirusiųjų yra 56.

NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Razmuvienė BNS sekmadienį sakė, jog nuo koronaviruso mirė Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Antakalnyje pacientas.

Šį ir kitus naujus atvejus, pasak J. Čereškienės, NVSC specialistai plačiau pakomentuos vėliau pirmadienį vyksiančioje spaudos konferencijoje.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, nauji koronaviruso atvejai, COVID-19 saviizoliacija, koronaviruso plitimas
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pasiutes

Tam j b tai tu toks glusas kad nezinai kas pasaulyje darosi nori kad taip butu Lietuvoje jei taip ant visu burnoji sikniau

J b

Bet kaip dakaset su savo nesąmonė virusu!... Nustokit parazitai zmonens migla pust. Ne tokie kvaili esam kaip įsitikinusi valdžia.. Kas dieną miršta žmonės nuo ne gydomų ligų dėka valstybės .. Parazitai! Pasprings su visomis sutartimis ir jų pasekmėmis.

Faktas

Laikas padėkoti Verygai už jo sunkų darbą, užkabinti medalį ir iškilmingai grojant orkestrui, išlydėti į užtarnautą poilsį. Kas be ko, išvardijant jo nuopelnus Sveikatos ministerijai ir Lietuvos žmonėms. Tik jam vadovaujant gydymo įstaigos tapo ligų platinimo židiniais. Dabar kiekvienas, apsilankęs gydymo įstaigoje, turi galimybę ne tik apsikrėsti, bet jei pavyks ir numirti. O, kur dar jo genialūs draudimai ir uždraudimai? Tikrai žmogus nusipelnė ramaus poilsio ir ne tik kapinėse.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS