Vieną labiausiai paplitusių virusų žmonės gydo keistais būdais | Diena.lt

VIENĄ LABIAUSIAI PAPLITUSIŲ VIRUSŲ ŽMONĖS GYDO KEISTAIS BŪDAIS

Vieną plačiausiai paplitusių virusų visame pasaulyje nešioja net 80 proc. žmonių, tačiau apie jo egzistavimą organizme dažniausiai net nenumano.

„Herpetinė infekcija – rimta virusinė infekcija, kurios visiškai išgydyti neįmanoma. Yra skiriami du šios ligos tipai: pirmojo tipo herpes virusas pažeidžia odą ir lūpas, juo užsikrečiama nedidelio kontakto metu, antrojo tipo virusas plinta lytiniu būdu. Abu jie yra labai klastingi, o, kad šį virusą turi, žmogus dažniausiai net neįtaria, kol nepajunta perštėjimo lūpose“, – sako gydytojas dermatovenerologas Nauris Grušauskas.

Jo teigimu, apie virusą praneša niežulys, oda šiek tiek parausta, toje vietoje atsiranda daug smulkių pūslelių, kurios susilieja į didesnes pūsles. Joms trūkus, formuojasi šašas.

„Šis virusas nepagydomas, bet yra vaistas, kurie stabdo jo dauginimąsi ir palengvina žaizdelių gijimą. Už šio vaisto išradimą jo kūrėjas buvo apdovanotas Nobelio premija. Tačiau dažnai žmonės šią ligą gydyti bando pačiais netikėčiausiais būdais, kurie stebina gydytojus“, – pasakoja dermatovenerologas.

Kokie liaudyje paplitę metodai stebina gydytojus, sužinosite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.

Gairės: virusas, herpis, sveikata
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Andrius

Pritariu-tikra tiesa. Geresnio būdo, kol kas,nežinau

zoro

Siera is ausies, tik reikia anksti ir daznai - super.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS