Atleidžiami pensinio amžiaus sulaukę valstybės tarnautojai galės gauti išeitinę išmoką | Diena.lt

ATLEIDŽIAMI PENSINIO AMŽIAUS SULAUKĘ VALSTYBĖS TARNAUTOJAI GALĖS GAUTI IŠEITINĘ IŠMOKĄ

Sausio 1 d. įsigaliojo kadenciją baigusio Seimo priimtos Valstybės tarnybos įstatymo pataisos, numatančios, kad atleidžiami pensinio amžiaus sulaukę valstybės tarnautojai galės gauti išeitinę išmoką.

Įstatymas numato, kad valstybės tarnautojui sukakus 65 metams arba specialiame įstatyme nustatytu pagrindu atleidžiamam iš pareigų valstybės tarnautojui, jo atleidimo iš pareigų dieną išmokama 2 mėnesių jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka.

Jeigu dėl tokio tarnautojo yra pradėtas ir nebaigtas tarnybinio nusižengimo tyrimas, išeitinė išmoka valstybės tarnautojui, kuriam sukako 65 metai, išmokama per 5 darbo dienas nuo jį į pareigas priimančio asmens sprendimo, atlikus tarnybinio nusižengimo tyrimą, priėmimo dienos. Priėmus sprendimą dėl asmens, ėjusio valstybės tarnautojo pareigas, pripažinimo padarius tarnybinį nusižengimą, už kurį jam turėtų būti skirta tarnybinė nuobauda – atleidimas iš pareigų, išeitinė išmoka iš pareigų atleistam valstybės tarnautojui, kuriam sukako 65 metai, nemokama.

Valstybės tarnybos įstatymo pataisos taikomos pareigas einantiems valstybės tarnautojams ir valstybės pareigūnams, kuriems 65 metai sukanka po šio įstatymo įsigaliojimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

to Aaa

Kaip taikliai pasakyta:"Valstybės tarnų sukurtas rojus - valstybė valstybėje."Valstybės tarnautojai toks privilegijuotas luomas! Visos socialinės garantijos ir niekam nereikia atsiskaityti. Parašykit, jei kas žinot nors vieną UAB, kuriame galioja visi įstatymai. Ką jau ten visi įstatymai, nors atostogos

Kaunietis

Buvo" atleidžiami " kaip kojom i priekį išnešdavo.Bet vienu metu gerai ,kad užleis vietą jaunesniam ,tačiau nebus žmonių su patirtimi,tai blogai.Ka tas viščiukas ar višta gali spręsti ,jeigu jie nieko nesupranta jokiose reikaluose. Ką diktuoja ta darys o diktuoja ne patys geriausi, nes jie atsakomybės neneša.Turi būti pagaliau pripažinta asmeninė atsakomybė,tada nesvarbu,privirei košės ,teks atsakyti.Taip turi būti.

taip

Privačiam sektoriuje galim dirbti ir gauti pensiją. Čia dirbti neleidžia įstatymas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS