G. Landsbergis apie automobilių registracijos mokesčius: tie siūlymai – absurdiški | Diena.lt

G. LANDSBERGIS APIE AUTOMOBILIŲ REGISTRACIJOS MOKESČIUS: TIE SIŪLYMAI – ABSURDIŠKI

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis skeptiškai žiūri į naujus valdančiųjų siūlymus dėl transporto priemonių pirmos registracijos mokesčio įstatymo. Jo teigimu, mokesčiai tik suerzins visuomenę, tačiau realios naudos, tvirtina G. Landsbergis, nebus.

„Absurdiški tie pasiūlymai. Reikia žiūrėti arba latvišką modelį, kuris yra techninės apžiūros metu, arba, jeigu nori apmokestinti taršą, tai reikia tada apmokestinti kurą. Tada realiai apsimokestina tarša, bet niekas to nesiūlo. (…) Žmonės toliau važinės taršiais automobiliais, bus daug nepasitenkinimo ir jokių pajamų į biudžetą. Nemažės nei tarša, nei pajamų daugės“, – ketvirtadienį prieš Seimo posėdį žurnalistams sakė konservatorių lyderis.

ELTA primena, kad Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas „valstietis“ Valius Ąžuolas ketvirtadienį ketina pateikti Seimui Motorinių transporto priemonių pirmos registracijos mokesčio įstatymo projektą.

Mokesčio objektas būtų M1 klasei ar N1 klasei priskirtos motorinės transporto priemonės, pirmą kartą registruojamos Lietuvos kelių transporto priemonių registre. Mokestį mokėtų pirmą kartą registruojamos motorinės transporto priemonės valdytojas.

Jeigu Seimas pritartų, mokestį mokėtų mokesčio mokėtojai, atliekantys registraciją nuo 2020 m. sausio 1 d.

Skaičiuojama, kad mokesčio dydis svyruos nuo 40 iki 760 eurų. Tikimasi, kad kasmet šis mokestis valstybės biudžetą papildys apie 15 milijonų eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS