G. Landsbergis Seimui teikia rezoliuciją, siekiančią stabdyti NPD didinimą | Diena.lt

G. LANDSBERGIS SEIMUI TEIKIA REZOLIUCIJĄ, SIEKIANČIĄ STABDYTI NPD DIDINIMĄ

Antradienį Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis ketina pateikti Seimui svarstyti rezoliucijos projektą.

Juo kviečia Vyriausybę nedelsiant parengti ir pateikti Seimui įstatymų projektus, kurie, kaip skelbiama rezoliucijos projekte, „leistų skelbti planuotų rezultatų neduodančios mokesčių reformos įgyvendinimo moratoriumą, sustabdytų nepamatuotą NPD didinimą 2020 m. ir 2021 m., dėl kurio valstybė netektų daugiau kaip 300 mln. eurų pajamų per metus“.

Seimo konservatorių parengtame rezoliucijos projekte „Dėl viešųjų paslaugų kokybės gerinimo ir socialinės atskirties mažinimo“ siūloma atsižvelgti į Europos Komisijos (EK) šalies ataskaitoje pateiktas rekomendacijas bei į tai, kad „priimti mokesčių sistemos pakeitimai turi labai ribotą, o galimai net neigiamą poveikį“.

Priimti mokesčių sistemos pakeitimai, nors ir sumažina mažiausių atlyginimų gavėjų mokesčių naštą, tačiau, anot konservatorių, niekaip neprisideda prie didesnio bendro mokesčių sistemos teisingumo.

Konservatoriai ragina pradėti konsultacijas Seime dėl sprendimų, būtinų priimti kartu su 2020 m. biudžeto projektu, kad būtų kompleksiškai ir iš esmės pradėtos spręsti problemos, paminėtos šalies ataskaitoje. Konservatoriai kalba apie poreikį didinti viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimus ir kartu užtikrinti visuomenės poreikius atitinkančių viešųjų paslaugų kokybę.

„Mažesnes pajamas gaunančių gyventojų mokesčių naštos mažinimas yra svarbus tikslas, tačiau jis neturi būti pasiekiamas menkstančių tų pačių gyventojų galimybių gauti jiems gyvybiškai svarbias kokybiškas viešąsias paslaugas sąskaita“, - rašoma dokumento projekte.

Rezoliucijoje taip pat atkreipiamas dėmesys, jog numatytas NPD didinimas prieštarauja ir naujai išrinkto prezidento rinkimų programai.

„Prognozuojamas mokesčių pajamų santykis su BVP niekaip neleis spręsti ambicingų tikslų, tarp kurių ir viena kertinių išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos „Gerovės valstybės programos“ ašių – didėjančios biudžeto pajamos, siekiant padidinti Lietuvos biudžeto pajamas nuo 30 iki 35 proc. BVP“, - nurodoma rezoliucijos projekte.

Rezoliucijos projektą teikia Seimo nariai konservatoriai Gabrielius Landsbergis, Monika Navickienė, Audronius Ažubalis, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Emanuelis Zingeris, Irena Haase, Vytautas Juozapaitis, Jurgis Razma, Laurynas Kasčiūnas, Ingrida Šimonytė, Andrius Kupčinskas ir kiti.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Che - ką tik broileriukas sparnelių neteko, juos pakepintus Max-Ima po 3.79 €/kg pardavinėja.

trumpai

piemuo.

Italas

anūkėli susitraukusias kojines nesunkiai ištempsite, jei įkišite į jas nepripūstą tinklinio kamuolį ir po to jį pripūste. Po poros valandų kojinės bus reikamo dydžio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS