I. Šiaulienė apie „socialdarbiečių“ ambicijas: atviras klausimas | Diena.lt

I. ŠIAULIENĖ APIE „SOCIALDARBIEČIŲ“ AMBICIJAS: ATVIRAS KLAUSIMAS

Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos narė Irena Šiaulienė po trečiadienį vykusio valdančiųjų darbo posėdžio sako, kad „socialdarbiečiai“ galėtų svarstyti užimti atsilaisvinusią ekonomikos ir inovacijų ministro kėdę, tačiau, pabrėžia parlamentarė, pirmiausia visas dėmesys bus skiriamas biudžeto priėmimui.

I. Šiaulienė taip pat teigia tikinti, kad Socialdemokratų darbo frakcijos kolegos balsavime dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstatydinimo balsavo vieningai, o frakcijos viduje, pasak jos, nebus aiškinamasi, ar kas nors rekomendacijoms balsuoti už V. Pranckiečio nušalinimą nepakluso.

„Per visą mano parlamentinę praktiką, jeigu mes sutardavome, tai visi laikydavosi ir visi balsavimai svarbūs yra įvykę, ir tokio aiškinimosi metodo mes netaikome“, – po koalicijos tarybos posėdžio žurnalistams sakė I. Šiaulienė.

Parlamentarės teigimu, dauguma Seime yra, nepaisant vakar (antradienį) nepavykusio V. Pranckiečio atstatydinimo. Biudžetui bus pritarta, tvirtina I. Šiaulienė.

„Manau, kad biudžetui bus pritarta. Tai, kas vyko balsavime dėl Seimo pirmininko, nebus adekvatu balsavimui dėl biudžeto. Manau, kad visi parlamentarai, ypač esantys daugumoje, tikrai balsuos, o čia buvo tiesiog personalijos klausimas, kuris vakar buvo išspręstas, deja, taip, kaip buvo išspręstas.

Tuo pačiu manau, kad skambios frazės apie rūpestį valstybe iš opozicijos pusės to neparodo ir tikrai laikas ryškins, kad mes esame, deja, absurdiškoje situacijoje ir joje reikalingi sprendimai“, – kalbėjo I. Šiaulienė.

„Socialdarbietė“ neslėpė, kad trečiadienį valdantiesiems nutraukus koalicijos sutartį su Tvarkos ir teisingumo partija, Socialdemokratų darbo frakcija gali tikėtis ministro posto, kuris buvo numatytas „tvarkiečiams“.

„Tai yra atviras klausimas ir, kaip vakar matėt, pirma buvo sprendžiami biudžeto klausimai, o ne Seimo pirmininko klausimas. (...) Nėra kol kas laisvo (ministro portfelio. – ELTA) ir nereikia anksčiau laiko kažko „gimdyti“, – pridūrė I. Šiaulienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS