I. Šimonytė: kiek man žinoma, EK priekaištų dėl Ekonomikos gaivinimo plano Lietuvai neturi | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: KIEK MAN ŽINOMA, EK PRIEKAIŠTŲ DĖL EKONOMIKOS GAIVINIMO PLANO LIETUVAI NETURI

Reaguodama į prezidento kritiką dėl Ekonomikos gaivinimo plano, teigiant, kad jis rengiamas nesitariant su socialiniais partneriais, o europinės institucijos jį vertina gana prastai, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad, jos žiniomis, Europos Komisija (EK) priekaištų Vyriausybės parengtam planui neturi. Ji priduria, kad tokią kritiką galėjo lemti nuvilti lūkesčiai nusprendus nevykdyti kai kurių praėjusios Vyriausybės prisiimtų įsipareigojimų.

„Nežinau, su kuo kalbėjo prezidentas europinėse institucijose, neturiu supratimo. Aš pati esu kalbėjusi su EK viceprezidente Margrethe Vestager, su ja yra kalbėjusi ir finansų ministrė, vyksta darbinės diskusijos. (...) Kiek man yra žinoma iš Komisijos reakcijų dėl reformų, kurios yra planuojamos finansuoti šiomis lėšomis, Komisija mums priekaištų neturi“, – žurnalistams penktadienį teigė ji.

Ministrė pirmininkė pažymėjo, kad nusivylimas parengtu planu galėjo kilti dėl praėjusios kadencijos Vyriausybės sukeltų nepagrįstų lūkesčių.

Kiek man yra žinoma iš Komisijos reakcijų dėl reformų, kurios yra planuojamos finansuoti šiomis lėšomis, Komisija mums priekaištų neturi.

„Čia turbūt yra keletas svarbių momentų. Žinau ir girdžiu, kad yra truputėlį galbūt nuviltų lūkesčių dėl to, kad praėjusios kadencijos metu buvo tam tikrų įsipareigojimų, kad kažkokie projektai tikrai bus finansuojami šiomis lėšomis. Tokių garantijų duoti nelabai kas galėjo, nes visą planą reikės suderinti su EK ir gauti Europos finansų ministrų palaiminimą“, – tikino jis.

I. Šimonytė pabrėžė, kad Ekonomikos gaivinimo plano lėšas planuojama skirti Vyriausybės programai įgyvendinti.

„Mūsų Vyriausybė nuo pat pradžių pasakė, kad tai nėra kažkoks atskiras fondas kažką gaivinti. Tai yra fondas, kuris yra skirtas įgyvendinti Vyriausybės programą, joje numatytas priemones, kurios, savo ruožtu, eliminuotų mums daugybę metų EK žeriamus priekaištus dėl švietimo, sveikatos apsaugos, socialinės atskirties, taip pat įgyvendintų reikalavimus, kurie yra išankstiniai, dėl žaliosios ir skaitmeninės transformacijos“, – sakė ji.

Premjerė taip pat akcentavo, kad priimant sprendimus dėl Ekonomikos gaivinimo plano Vyriausybei teko dirbti itin įtemptomis sąlygomis.

„Žinoma, pats darbas nėra lengvas, kai Vyriausybė dirba keturis mėnesius, ir tuos pačius keturis mėnesius turi turbūt pačią prasčiausią epidemiologinę situaciją, bent jau nuo darbo pradžios, kokią tik buvo galima įsivaizduoti. Tuo pačiu metu turėjo vykti pačios Vyriausybės ketverių metų darbo plano rengimas. Jis vyko, ir jį patvirtinome kovo pradžioje, ir visas lėšas, kurias Lietuva gauna, (...) reikia integruoti tiems patiems tikslams siekti“, – pabrėžė premjerė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

>nei klausyt..

Pasenusi info, nekomentuokit po kelių mėnesių senumo straipsniais . Tiesiog dažniau pažiūrėkit į straipsnio parašymo datą.

Nei klausyti, nei žiūrėti

... nebegaliu. Svarbiausia, per susitikimą su Urzula fon der Layen šiai premjerei buvo "įgelti": Prezidentui. Klusnioji konservatorių dama.

LT

Klaipedos durnyne tikrai visi protingi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS