Kultūros komitetas papildomai siūlo iki 10 mln. eurų kultūros darbuotojų algų kėlimui | Diena.lt

KULTŪROS KOMITETAS PAPILDOMAI SIŪLO IKI 10 MLN. EURŲ KULTŪROS DARBUOTOJŲ ALGŲ KĖLIMUI

Kitų metų biudžetą svarstęs Seimo Kultūros komitetas siūlo papildomai skirti iki 10 mln. eurų kultūros darbuotojų algoms didinti.

„Siūloma skirti papildomai lėšų, kad galima būtų padidinti atlyginimą kultūros darbuotojams ir iš viso, dabar negaliu įvardyti sumos, bet Vyriausybės yra prašoma iki 10 mln. eurų papildomų lėšų“, – žurnalistams po posėdžio sakė komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Anot valdančiųjų „valstiečių“ lyderio, kitų metų biudžete tai būtų nedidelis pokytis, tačiau papildomi pinigai leistų atlyginimus padidinti apie 10 procentų.

„Ką tai reiškia biudžeto prasme, tai yra labai nedidelė suma ir bet kokiu atveju žmonės, kurie dalyvavo posėdyje, o jų buvo labai daug, jie liktų tikrai patenkinti situacija, jeigu tą sprendimą kartu su Vyriausybe mes rasime“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

VU bibliotekininkai

Vilniaus universiteto bibliotekininkams alga nebuvo pakelta nei 2019 metais, nei tuo labiau nebus pakelta nuo 2020 metų, nes kai keliamos algos švietimo darbuotojams - bibliotekininkai negauna jokio algos padidinimo, nes nėra vadinami švietimo darbuotojais, o kai kelia kultūros darbuotojams - VU bibliotekininkai vėl negauna padidinto atlyginimo, nes dirba švietimo sistemoje. Tai kada pagaliau bus išspręsta ši nuolatinė problema dėl aukštųjų mokyklų bibliotekininkų pavaldumo nustatymo. Juk jie turi kam nors priklausyti, o ne būti pakabinti ore be teisės į kada nors paaukštintą atlyginimą?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS