Lietuvos bankas paskelbė planuojamų tikrinti finansų įstaigų sąrašą | Diena.lt

LIETUVOS BANKAS PASKELBĖ PLANUOJAMŲ TIKRINTI FINANSŲ ĮSTAIGŲ SĄRAŠĄ

  • 2

Lietuvos bankas (LB) šiais metais ketina atlikti 34 finansų įstaigų patikrinimą, tarp jų –  vieno didžiausių šalyje SEB banko ir „Revolut“ grupės įmonės.

Numatomų patikrinti įstaigų sąrašas skelbiamas viešai, tai, anot LB valdybos nario Simono Krėpštos, padeda suprasti, kurioms sritims bus skiriama daugiausiai dėmesio.

„Viešai skelbiami patikrinimai suteikia finansų rinkai atvirumo ir daugiau aiškumo, kurioms priežiūros sritims teikiame prioritetus“, – pranešime sakė S. Krėpšta.

Patikrinimų metu dėmesys bus skiriamas pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijai ir su informacinėmis technologijomis bei kibernetiniu saugumu susijusių rizikų valdymui, LB taip pat tikrins, kaip valdoma kredito rizika, įgyvendinami tarptautinių sankcijų reikalavimai, teikiamos investicinės paslaugos, siūlomi draudimo produktai ir užtikrinami vidaus kontrolės reikalavimai.

Iš viso planuojama patikrinti 17 elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigų, penkias draudimo įmones, keturis bankus, tris nepriklausomus kredito, susijusio su nekilnojamuoju turtu, tarpininkus, du emitentus, po vieną kredito uniją, finansų maklerio ir valdymo įmonę.

Tarp planuojamų tikrinti įstaigų yra JK finansinių technologijų startuolio „Revolut“ grupės Lietuvos finansų maklerio įmonė „Revolut Securities“, SEB antros pakopos pensijų valdymo įmonė „SEB investicijų valdymas“, Medicinos bankas, bankas „Finora Bank“, ne gyvybės draudimo bendrovė „Compensa Vienna Insurance Group“, elektroninių pinigų įstaigos „ConnectPay“, „Zen.com“ ir kitos.

Patikrinimui taip pat bus pasirinktas dar vienas bankas, kredito unija, draudimo bendrovė, elektroninių pinigų

ar mokėjimų įstaigos, kurių pavadinimai neskelbiami – šios įstaigos bus pasirinktos vėliau.

Be planinių, LB taip pat tikrina ir be išankstinio perspėjimo, taip pat galimi Europos Centrinio Banko tiesiogiai prižiūrimų bankų patikra.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kodėl

,,Lietuvos banko" pavadinimu prisidengus ir brangiai atsieinanti Lietuvos biudžetui įstaiga neužsiima užsienio bankų, išskirtinai pasėmusių mūsų šalies bankų rinką, DARBO ĮKAINIŲ TIKRINIMU ir LEIDŽIA AKIVAIZDŽIUS SUKČIAVIMUS? Kodėl leidžiama piktybiškai prievartauti lietuvius su elektronine bankininkyste o išsigryninti pinigus kuo toliau, tuo darosi sunkiau?,,Lietuvos bankas" kurio pagrindinė funkcija yra prižiūrėti ir kontroliuoti Lietuvoje vykstančią bankininkystę, NEVYKDO pagrindinio savo darbo?

Laikų pabėgai

Iš AG ir celionanų šutvės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS