Luhanskas toliau siekia pritraukti lietuvių investicijas | Diena.lt

LUHANSKAS TOLIAU SIEKIA PRITRAUKTI LIETUVIŲ INVESTICIJAS

Karo nuniokota Ukrainos Luhansko sritis toliau siekia pritraukti Lietuvos bendrovių investicijų. Galimybes plėtoti verslą šiame regione ketina vertinti Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų bei Užsienio reikalų ministerijos delegacija.

Kaip rūmai nurodė Eltai, birželio 21-22 dienomis planuojamas verslo delegacijos vizitas į Ukrainos Luhansko sritį.

„Ši misija skirta ir naujiems verslo partneriams rasti, ir pareikšti solidarumą nuo karinių veiksmų kenčiančiam Ukrainos regionui. Tik būnant vietoje galima suprasti, kokią žalą regionui daro karinis konfliktas, ir įvertinti verslo plėtros galimybes“, - komentare Eltai teigė rūmų prezidentas Sigitas Leonavičius.

Vizito metu vyks susitikimas su srities gubernatoriumi Jurijumi Garbuzu, kitais administracijos vadovais. Vyks verslo forumas, susitikimai su verslo asociacijomis ir įmonėmis. Misijos dalyviai turės galimybę susitikti su juos dominančių sričių valstybės pareigūnais bei verslo kompanijų atstovais.

Vizitas rengiamas kartu su Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus vizitu į Luhansko sritį. Numatomas ministro dalyvavimas verslo forume.

Tai bus atsakomasis Lietuvos verslo vizitas po Luhansko srities atstovų apsilankymo Vilniuje 2018 metų pradžioje. Būdami Vilniuje, Luhansko vadovai akcentavo bendradarbiavimo žemės ūkio, maisto pramonės, energetikos, ekologijos, medicinos paslaugų ir kitose srityse.

Rytų Ukraina siekia pritraukti užsienio investicijų, tačiau dėl nuniokotos infrastruktūros ir apšaudymų grėsmės investuotojai vengia šio regiono. Balandį Donecko srities karinės-civilinės administracijos vadovas Pavlo Žebrivskis, Eltos paklaustas, kaip vyksta investuotojų pritraukimas, teigė, kad šie vengia steigtis Rytų Ukrainoje.

Balandį Lietuvos premjero Sauliaus Skvernelio vizito Avdijivkoje metu P. Žebrivskis teigė, kad investuotojai, pamatę apgriautus pastatus, bėga iš Donecko apskrities.

Vis dėlto, pasak jo, atstatymo darbai vyksta, nors ir ne tokiu tempu, kaip norėtųsi. P. Žebrivskis teigė, kad šiuo metu tam skirta apie 120 mln. eurų. Pasak jo, investuoti nesibaimina tik tas verslas, kuris dar prieš karą vykdė plėtrą Donecko srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

To Henrikui

Tai kad valstybini perversma kaip tik dabartinė Kijevo valdžia padarė nuvertus demokratinių būdų ir pagal konstituciją išrinkta prezidentą. O Luhansko sritis jokių perversmų nedarė. Tik nesitaiko su perversmu ivykdytu Kijeve.

Nuomone.

Pirmia Luhanska reikia isvalyt nuo grobiku tada investuoti.

re

nuvykus i okupuota Luhansko teritorija turbut pazeidi Ukrainos istatymus, o jie su kokias pasais i Lietuva atvyktu? idomu kiek tai tikra..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS