Pranešimus apie įtraukimą į pensijų kaupimą gavo beveik 60 tūkst. gyventojų | Diena.lt

PRANEŠIMUS APIE ĮTRAUKIMĄ Į PENSIJŲ KAUPIMĄ GAVO BEVEIK 60 TŪKST. GYVENTOJŲ

  • 6

„Sodros“ pranešimus apie įtraukimą į pensijų kaupimą sausį gavo 59,7 tūkst. žmonių. Jie iki birželio 30 dienos gali apsispręsti, ar nori dalyvauti valstybės siūlomoje papildomo kaupimo pensijai sistemoje.

Į antros pakopos pensijų kaupimą įtraukiami gyventojai iki 40 metų amžiaus, dirbantys pagal darbo sutartį arba savarankiškai ir niekada iki šiol nekaupę pensijai.

Gavusieji „Sodros“ pranešimą gali nieko nedaryti ir nuo liepos 1 dienos tapti pensijų kaupimo dalyviais arba atsisakyti dalyvauti kaupime. Atsisakiusiems kas trejus metus vėl siūloma prisijungti prie kaupimo.

Šiemet į kaupimą pakartotinai įtraukti gyventojai, atsisakę tai daryti 2021 metais.

Iš pernai į fondus automatiškai įtrauktų beveik 68 tūkst. žmonių dalyvauti pensijų kaupime atsisakė 41,5 tūkst.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo Vyriausybei leisti gyventojams prireikus pinigų iš antros pakopos pensijų fondų pasiimti iki 10,8 tūkst. eurų, tačiau šį pakeitimą siūlo svarstyti tik po Konstitucinio Teismo (KT) išaiškinimo.

Prezidentas Gitanas Nausėda rudenį pasiūlė keisti antros pensijų pakopos sistemą numatant galimybę žmonėms vieną kartą iš fondų išsiimti iki 25 proc. lėšų jų neapmokestinant, tačiau Seimas tuomet nepriėmė svarstyti tokių iniciatyvų.

Antros pakopos pensijų sistemoje Lietuvoje dalyvauja apie 1,4 mln. dirbančių žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Izoliatorius

Tai kur toji konstitucijos garantuojama žmogaus pasirinkimo laisvė. Paskutiniu metu viskas eina konvejeriu, naudojant prievartos elementus.

alko holi kas

a kodel negaliu pats asmeniskai kaupt savo pensijossavo asmeniniame pensijiniame fonde ?

Anonimas

O ar dar NEGAVOT pranesimu is GESTAPo (policijos) kad esat itraukti i organizuotu nusikalteliu gauja.??? Cha cha cha .... baudziauninkai savo noru tapo SODROS vergais. Ar jusu SODRA klause???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS