Savo finansine padėtimi Lietuvoje patenkinti trečdalis žmonių | Diena.lt

SAVO FINANSINE PADĖTIMI LIETUVOJE PATENKINTI TREČDALIS ŽMONIŲ

  • 4

Trečdalis žmonių Lietuvoje yra patenkinti savo finansine padėtimi, o kas antras sako, kad galėtų įsigyti televizorių, šaldytuvą ar kitų brangesnių pirkinių, rodo naujausia apklausa.

SEB banko apklausos duomenimis, didžiausia dalis – 39 proc. gyventojų – kitąmet nesitiki pajamų pokyčių, 27 proc. viliasi atlyginimo augimo, apie 16 proc. mano, kad jų pajamos kitąmet sumažės.

„Dauguma gyventojų savo finansinę padėtį šiuo metu vertina kaip pakankamai saugią ir patogią. (...) Didesnė dalis apklaustųjų tikisi, kad jų pajamos augs arba nesikeis. Lietuvos darbo rinkoje padėtis ir toliau yra stabili“, – pranešime sakė SEB banko valdybos narė ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė Eglė Dovbyšienė.

Vertindami savo dabartinę finansinę padėtį, trečdalis (32 proc.) nurodė, kad yra patenkinti, trečdalis (34 proc.) – nepatenkinti, trečdalis (32 proc.) – neutralūs.

31 proc. tyrime dalyvavusių žmonių nurodė, kad jų šeima gali šiek tiek sutaupyti, 47 proc. teigė, kad laisvų lėšų turi pakankamai, kad galėtų nusipirkti tokį pirkinį kaip televizorių ar šaldytuvą. Dar 5 proc. pažymėjo, kad gali sau leisti pirkti viską, ko nori. Kad pajamos yra nepakankamos ir dėl to šeimai kyla sunkumų, pripažino apie 15 proc. apklaustųjų.

Apklausą lapkričio mėnesį atliko bendrovė „Norstat LT“, joje dalyvavo 1 tūkst. įvairaus amžiaus Lietuvos gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

lietuviai pinigu vergai,apvoge valstybe,zmones ir dar sypsos

Ar apklausa buvo tarp valdzios,vagiu,aferistu,

apklausa

vyko seime STT FNTT prokuratūroje teisejų

Ka tik

rasete,kad vos 3%.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS