Šildymo sezono pradžia Lietuvoje: Kaunui dar teks pašalti | Diena.lt

ŠILDYMO SEZONO PRADŽIA LIETUVOJE: KAUNUI DAR TEKS PAŠALTI

Panevėžys antradienį pradeda šildymo sezoną, kiti miestai, tarp jų ir Kaunas, to kol kas neplanuoja.

Kaip pirmadienį pranešė Panevėžio savivaldybė, už šildymo sezono pradžią pasisakė apie 80 proc. miesto švietimo įstaigų.

Daugiabučių namų gyventojai šildymo sezoną pradės savo nuožiūra. Jeigu gyventojai norės šildymo sezoną pradėti vėliau, tam turės pritarti daugiau nei pusė namo gyventojų.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas BNS teigė, kad nors daugiabučiuose šildymas dar nebus įjungtas, gydymo ir švietimo įstaigos informuotos, kad savo nuožiūra jau gali pradėti sezoną.

Kauno, Klaipėdos, Šiaulių bei Alytaus savivaldybių atstovai BNS pirmadienį nurodė, kad šildymo sezono pradėti dar neplanuoja.

Pernai sostinės vaikų darželiuose ir gydymo įstaigose šildymas įjungtas rugsėjo pabaigoje, o dauguma miestų šildymo sezono pradžią paskelbė spalio pradžioje.

Šildymas įjungiamas, kai vidutinė paros temperatūra tris paras iš eilės būna žemesnė nei dešimt laipsnių.

Pirmadienio naktį kai kur šalyje buvo užfiksuotos pirmosios šalnos.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

Klaustukas

Atrenovuotose daugiabučiuose pastatuose gyventojų pageidavimu galima įjungti apšildymą, nes yra galimybė pasirinkti ar naudotis apšildymu, ar ne. Sudėtingiau yra nerenovuotų daugiabučių gyventojams, nes tiems, kurių butai pietinėje pusėje, pašvietus saulutei, pakankamai šilta, o tiems, kurių butai šiaurinėje pusėje, jau šaltoka, bute jaučiasi drėgmė.

Nuomone

Jeigu visi isijungs el. sildytuvus, bus sudie elektrai, bet durn*eliai to nesupranta. Junkit sildyma, vaistai labai brangus.

...

Pliurpiantys apie kažkokius el.šildytuvus realiai naudojasi šilumos siurbliais, prijungtais prie bendros šildymo sistemos, jiems ŠILTA (beje, toks šildymas net ir labai pigus), o štai jų kaimynai dantimis kalena, pas juos radiatoriai šaltį spinduliuoja, tokiems dar įsijungt el.radiatorius tai DAR labiau atpiginti tų 'gudručių' šildymąsi. Ir išties - daugiau nei KEISTA kai nuolat varstomoje laiptinėje ŠILČIAU nei bute; - šiaip, tai logiška, nes dabar laiptinėse radiatorių jau nėra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS