V. Blinkevičiūtė pritartų apribojimams Rusijoje ir Baltarusijoje veikiantiems lietuviškiems verslams | Diena.lt

V. BLINKEVIČIŪTĖ PRITARTŲ APRIBOJIMAMS RUSIJOJE IR BALTARUSIJOJE VEIKIANTIEMS LIETUVIŠKIEMS VERSLAMS

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė teigiamai vertina „laisviečių“ siūlomus įstatymo pakeitimus, kuriais viešuosiuose pirkimuose būtų uždrausta dalyvauti su Rusija ir Baltarusija dirbančioms įmonėms.

„Įvertinant visą esamą situaciją, visą Putino Rusijos elgesį, karą Ukrainoje, manau, kad tai (...) labai rimta“, – „Žinių radijui“ penktadienį pabrėžė V. Blinkevičiūtė.

Anot europarlamentarės, tokių Lietuvos verslų veikla Rusijoje gali kelti grėsmę ir šalies nacionaliniam saugumui.

„Ko gero, tai nulemtų sprendimą“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad Laisvės frakcijos Seime narė Ieva Pakarklytė inicijavo Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatymo projektą, kuris uždraustų viešuosiuose pirkimuose dalyvauti Rusijoje ir jos aneksuotose teritorijose bei Baltarusijoje veiklą vykdantiems verslams.

Anot I. Pakarklytės, paskutiniais duomenimis, Rusijoje, remiantis viešųjų juridinių asmenų registru, veikia apie 140 lietuviško kapitalo įmonių. Politikės teigimu, 2022 metais Rusijoje veikiančių įmonių pelnas sudarė apie 368 mln. eurų, grynasis pelnas siekė beveik 38 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

verslininkus reikėtu priskyrt prie valstybės priešu gretu

nu"Blyn \\\\\.../////

pacylėtūm su pakybusių pagūrklių.

O rusu

ir baltarusiu verslai cia - tegu veikia "po polnoj" toliau!? Tegu toliau gabena cia vergus is Rytu,isveza ten ne tik pelnus ir mokescius,bet ir vergai savo ismalda!? O mes - apsieisime su didejanciu del to nedarbu,nekylanciais atlyginimais,nesurenkamais ir del to nuolat didinamais mokesciais,mazejanciu vartojimu ir valstybes paslaugomis!? Ir ji dar socdeme vadinasi!? Kinijoje uz tai susaudytu! Kaip ir uz nuo 2004uju tebevagiamus dirbanciuju komandiruotpinigius,jos su Grybauskaite potvarkiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS