V. Šapoka: būtina investuoti į technologijas ir žmogiškąjį kapitalą | Diena.lt

V. ŠAPOKA: BŪTINA INVESTUOTI Į TECHNOLOGIJAS IR ŽMOGIŠKĄJĮ KAPITALĄ

  • 4
Pasaulio banko (PB) atsakas į koronaviruso (COVID–19) pandemiją ir pagalbą besivystančioms šalims aptartas vaizdo konferencijoje su PB prezidentu Davidu Malpassu, kurioje dalyvavo finansų ministras Vilius Šapoka ir kiti PB Šiaurės ir Baltijos šalių valdytojai.

 
 

 

V. Šapoka susitikimo metu pažymėjo, kad, padedant besivystančioms šalims atgaivinti ekonomiką, bus labai svarbus privataus sektoriaus įsitraukimas ir darbo vietų kūrimas. Taip pat būtina kalbėti apie platesnę ekonominę transformaciją ir produktyvumo didinimą, siekiant auginti aukštesnės pridėtinės vertės darbo vietų skaičių, kartu siekiant, jog ekonomika būtų labiau įtrauki, žalia ir moderni.
 
„Naujosios technologijos ne tik gali paskatinti naujų darbo vietų atsiradimą ir produktyvumo didėjimą, tačiau gali lemti ir mažiau kvalifikuotų darbo vietų nykimą, todėl, norint išvengti neigiamų padarinių ir pasinaudoti ketvirtąja pramonės revoliucija, būtina investuoti į technologijas ir žmogiškąjį kapitalą“, – teigė finansų ministras V. Šapoka.
 
Vaizdo konferencijos metu su PB prezidentu buvo aptarti PB organizacijų grupės veiklos ir paramos vystymuisi klausimai, PB vaidmuo sprendžiant klimato kaitos darbotvarkės klausimus, taip pat mobilizuojant privataus sektoriaus investicijas į besivystančias šalis, sutelkiant šalių vidaus išteklius, skatinant lyčių lygybę ir siekiant Jungtinių Tautų 2015 m. patvirtintų Darnaus vystymosi tikslų.
 
Reaguodamas į COVID–19 pandemiją, PB kovą patvirtino 14 mlrd. JAV dolerių pagalbos besivystančioms šalims paketą. Pagalbos paketo lėšomis bus finansuojamos ne tik sveikatos apsaugos išlaidos, tai bus ir parama skurdžiausioms valstybėms kovojant su COVID–19 sukeltos ekonominės ir socialinės krizės padariniais.

Taip pat PB įsipareigojo per ateinančius 15 mėnesių skirti iki 160 mlrd. JAV dolerių platesnei ekonominei programai besivystančiose šalyse, kuri padėtų atgaivinti ir paskatinti ekonomiką.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Na, kas naujo šioje senoje frazėje?

Pamiršo pridurti: remsime smulkų ir vidutinį verslą :)

UUU

butu gerai šia idėja išversti i musu kalba , bet taip kad kapitalo nepavogtu .

Prisiinvestavo

Iškart po 1990m. bent kiek aukštesnės kvalifikacijos specialistai dūmė į turtingesnes valstybes, Lietuvoje teliko tie, kurie nepritapo užsieniuose, kur žymiai aukštesnis pragyvenimo lygis ir kiti privalumai, ypač auginantiems vaikus. Iki 2004 m mažai jau kas buvo pasilikę, o per 2008-12 m finansinę krizę abiturientai visa klase iki vieno išvažiuodavo tiesiai į Angliją ar Norvegiją kitą dieną po atestatų gavimo. Ppo 2004 įstojimo į ES milžiniškos sumos lėšų buvo duodamos būtent konkurencingumui stiprinti, o pas mus net nerado pinigų kvalifikacijos kėlimui, žmonės buvo palikti ant ledo. Investavo intensyviai išskirtinai į statybų sektorių ir jį lydinčias paslaugas, pavyzdžiui, kurį laiką klestėjo dizaineriai, apželdintojai, nuolat klesti tiesiog vonios kambario įrenginėtojai ir plytelių klojėjai. buvo palaikomas išimtinai nekvalifikuotas darbas. Dabar tikrai per vėlu, šalyje teliko pasiligoję vaikučiai, iš kurių nemažai negyvai prasirūkiusių, narkomanų, alkoholikų, ir senukai -
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS