Verslininkai džiaugiasi patraukliomis investavimo sąlygomis Alytaus pramonės parke | Diena.lt

VERSLININKAI DŽIAUGIASI PATRAUKLIOMIS INVESTAVIMO SĄLYGOMIS ALYTAUS PRAMONĖS PARKE

Alytaus pramonės parke iš septynių investuotojų, pasirašiusių investicijų sutartis su Alytaus savivaldybe, kuriamos keturios naujos įmonės. Kitos sutartis nutraukė. Verslas kol kas kantriai laukia dar vienos pramonės zonos, kuriamos buvusio namų statybos kombinato teritorijoje. Europinis projektas nepajudėjo į priekį, nors pramonės zona jau turėjo būti įrengta.

Dvi naujos įmonės – hidraulinių jungčių ir kokoso aliejaus gamybos – daugiau nei penkiasdešimties hektarų Alytaus pramonės parke jau pastatė gamyklas. Artimiausiu metu parke turėtų iškilti sulčių ir vaisvandenių bei kakavos gamyklos, medinių namų klasteris.

Investuotojai, ketinę pastatyti žvėrienos ir žuvininkystės perdirbimo įmones, pasitraukė, nes, gaudami struktūrinių fondų paramą, turėjo įdarbinti kaimo gyventojus, todėl teko trauktis į rajoną.

Investavimo sąlygos pramonės parke, pasak verslininkų, gana patrauklios: žemės sklypo nuoma per metus – vos pusantro procento žemės sklypo vertės, jie formuojami pagal investuotojų pageidavimus.

„Nuolaidos numatytos nuomos mokesčiui. Pirmus penkerius metus įmonės nuo jo atleidžiamos, kitiems  penkeriems metams suteikiama 50 procentų lengvata. Labai maloniai nuteikia ir savivaldybės administracijos rodomas dėmesys, geranoriškumas, greitai priimami sprendimai – visur buvo uždegta žalia šviesa“, – džiaugėsi UAB „Hansa-Flex hidraulika“ direktorius Juozas Vyšniauskas.

„Reikia mažiau lėšų investuoti į statybą, nes inžineriniai tinklai jau privesti prie sklypų. Čia valdytojas – pati savivaldybė. Nėra jokių tarpininkų, operatoriaus, administravimo ir infrastruktūros mokesčių. Čia savivaldybė tvarko ir kelius“, – vardijo Alytaus savivaldybės Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėjo pavaduotoja Izida Baliukynienė.

Tačiau dar dėl vienos pramonės zonos mieste, buvusio namų statybos kombinato teritorijoje, savivaldybė pasigirti negali. Iki praėjusių metų pavasario už daugiau nei septynis milijonus litų turėjo būti išasfaltuotos įvažos, įrengtas apšvietimas, lietaus ir buitinių nuotekų tinklai.

„Objektas – labai problemiškas. Sutartis su rangovu šiuo metu yra nutraukta. Laukiame jų techninės dokumentacijos, bandysime atskirti techninį projektą ir vykdyti pirkimus iš naujo. Kreipėmės, kad būtų leista projekto terminą pratęsti iki kitų metų pabaigos“, – aiškino Alytaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Janis Laurinaitis.

Vilniaus akcinei bendrovei „VITI“ dėl neįvykdytų darbų miesto savivaldybė priskaičiavo daugiau nei 200 tūkstančių litų delspinigių, kuriuos tikisi išsireikalauti teisme.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS