Vyriausybė skirs daugiau nei 370 mln. eurų verslui, apsaugos priemonėms | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ SKIRS DAUGIAU NEI 370 MLN. EURŲ VERSLUI, APSAUGOS PRIEMONĖMS

Vyriausybė iš pasiskolintų lėšų dėl koronaviruso ruošiasi skirti daugiau nei 370 mln. eurų verslui bei apsaugos priemonėms.

Finansų ministerijos penktadienį registruotame nutarime nurodoma, kad 325 mln. eurų bus skirti Ekonomikos ir inovacijų ministerijai, šie pinigai bus nukreipti verslui skirtoms priemonėms įgyvendinti, siekiant išlaikyti verslo subjektų likvidumą ir šalinti padarinius dėl koronaviruso.

44,5 mln. eurų bus skirti Sveikatos apsaugos ministerijai, iš jų 38,8 mln. bus skirti asmeninėms apsaugos priemonės įsigyti, taip pat 5,4 mln. – reagentams, testams, įrangai, monitoriams, ir kitoms priemonėms bei mokymams sveikatos apsaugos specialistams, incidentų valdymo programinės įrangos metinei licencijai įsigyti.

Dar 368 tūkst. eurų bus skirta darbo užmokesčiui dėl išaugusio darbuotojų darbo krūvio ir dviem naujiems Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos darbuotojams, kurie atliks koronaviruso tyrimus su įsigyta nauja įranga.

Susisiekimo ministerijai atiteks 1,1 mln. eurų, iš kurių didžioji dalis bus skiriama krovinių pristatymui, siekiant suvaldyti koronaviruso krizę ir 11 tūkst. – lietuvių parvežimui iš užsienio valstybių.

Užsienio reikalų ministerijai bus skirta beveik 53 tūkst. eurų, kurie bus panaudoti Lietuvos piliečių grąžinimo iš Vietnamo ir Tailando išlaidoms padengti.

Vyriausybė, prasidėjus koronaviruso krizei, pranešė apie planuojamus skolintis 5 mlrd. eurų, kad būtų galima sumažinti ekonominius krizės padarinius, tačiau finansų ministras Vilius Šapoka vėliau teigė, kad suma gali būti negalutinė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

medikai

vaikšto be kaukių ,o verslui tokie painigai?

Žilvinas Ručys

vagių gauja apvogė Lietuvą . Žymiai mažiau būtu kainave , visų atvykstančių karantinavimas .

Nuomone.

Manau,kad daug kam iš tų milijonų nubyrės i kišenes.Todėl opozicijos neprisileidžia .Gavau nufilmuota filmuką Vilniaus ligoninių.Jos tuščios.Ir ifekciniai skyriai tušti.Tai nebežinai kuom tkėti.Gal tikjrai tie milijonai kažkam i kišenę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS