Žemės ūkio ministras: užterštas pienas iš Alytaus vežamas deginti | Diena.lt

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS: UŽTERŠTAS PIENAS IŠ ALYTAUS VEŽAMAS DEGINTI

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis sako, kad pienas, kuris buvo užterštas Alytaus gaisro metu, surinktas ir nuo ketvirtadienio vežamas į įmonę „Fortum“ sudeginti.

Jo teigimu, dar praėjusią savaitę buvo tikrinama, ar kita įmonė – „Modus Energy“ užteršto pieno negalėtų panaudoti bio dujų gamybai. Vis dėlto, tvirtina A. Palionis, buvo išsiaiškinta, kad to padaryti nebus įmanoma.

„Kada praėjusią savaitę nuvežėm pieną bandymui, tai pagal gamybos technologiją, jiems netiko“, – Eltai sakė A. Palionis.

Kartu ministras informavo, jog užterštas pienas vežamas deginimui.

„Nuo šiandien pienas važiuoja į „Fortum“ – deginimo technologijai, kadangi aukštoje temperatūroje dioksinai sudega“, – paaiškino žemės ūkio ministras.

Praėjusią savaitę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nurodymu iš prekybos atšaukta 382 tonos pieno gaminių, primena ELTA. Sprendimas iš rinkos surinkti 382 tonas pieno gaminių buvo priimtas dėl atsargumo, įvertinant faktus, kad šių produktų gamyboje buvo panaudotas galimai per gaisrą Alytuje kenksmingomis medžiagomis užterštas žaliavinis pienas, teigė Žemės ūkio ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Degins piena? Tokiu idiotu pasaulyje dar nebuvo. Tai kam vezti kazkur kai galima i automobiliu bakus supilti ir vazineti. Debilejam, tovarisci, ne dienomis o minutemis. Kada dolbajobus vysime is valdzios?

jooo

degins, jau matau kaip jis dega.... niekur net neradau parašyta apie tai kaip vyksta pieno deginimo procesas

Kas iš Lietuvos genijų atrado vandens degimo procesą?

Tautos mulkinimas. Ar bandėte kada padegti vandenį? O piene 97procentai vandens, taigi jį galma arba išpilti į Baltijos Jūrą arba išgarinti į orą-ir vėl mes kvėpuosime nuodus. Tokiu idiotų valdžioje nėra nei vienoj normalioj valstybėj.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS