„EVA paslaugos“ direktorė A. Kalinina: apskaita – mano meilė | Diena.lt

„EVA PASLAUGOS“ DIREKTORĖ A. KALININA: APSKAITA – MANO MEILĖ

„Man pasisekė gyvenime: netyčia pakliuvau į finansus ir dabar juokauju, kad nieko nemoku daryti tik apskaitą. Apskaita – mano meilė“, – juokiasi „EVA paslaugos“ direktorė Aneta Kalinina. Ši meilė nenutiko iš pirmo žvilgsnio: Aneta ilgą laiką svajojo tapti gydytoja, vos penkiolikos įstojo į medicinos mokyklą. Ten pakako trylika dienų, kad suprastų: ji ne savo vietoje. Todėl grįžo į vidurinę, ją baigė ir nusprendė stoti į Vilniaus universitetą mokytis ekonomikos: anglų kalba ir matematika buvo jos arkliukai, o kaip tik šių dalykų egzaminus ir teko laikyti.

„Tai, kai gerai jaučiausi egzaminuose buvo tarsi ženklas, parodęs, kad patiks tuo užsiimti ir ateityje. Lyg ir labai neplanavau, o sėkmingai susiklostė ir visą gyvenimą darau tai, kas man labai patinka“, – pasakojo. Kalinina.

Dvidešimt metų finansuose kaip žuvis vandenyje nardanti Aneta į buhalterinės apskaitos įmonę „EVA paslaugos“ atėjo sausio pradžioje. „Ko tikėjausi, tą ir turiu“, – teigė finansininkė. Ji neatsidžiaugia, kaip čia gera ir smagu dirbti. 

„Vikonda grupei“ priklauso skirtingos įmonės – gamybinės, žemės ūkio, mažmeninės prekybos ir kitos, kurioms buhalterinę apskaitą „EVA paslaugos“ ir vykdo, tad įdomu gilintis į jų veiklas. „Man  tinka bendravimo stilius, pagal tai, kaip sprendžiami klausimai, kaip komanda atkakliai siekia tikslų, bendrauja“, – vardijo Aneta. Ji prisipažįsta, kad didžiausias iššūkis – padaryti tai, ko iš jos laukia, nenuvilti, pasiekti iškeltus tikslus.

Tikslas: per skaičius papasakoti klientui apie jį patį

Anksčiau ir su didesniais kolektyvais dirbusi Aneta šiuo metu vadovauja dvidešimties žmonių komandai. Jos manymu, esminis klausimas, kurį kasdien sprendžia vadovas – komunikacijos. Svarbu, kad kolektyvas žinotų, suprastų ir palaikytų idėjas, kurias vadovas nori realizuoti. Ne mažiau svarbu, jog ir pats vadovas išgirstų kolektyvo poreikius ir nepraleistų pro akis tų dalykų, kurie svarbūs darbuotojams. Sugebėjimas jausti atmosferą kolektyve ateina su laiku, su patirtim, tai išsiugdoma, – taip mano „EVA paslaugos“ direktorė.

Klientai iš buhalterines paslaugas teikiančios įmonės tikisi atsakomybės: svarbu, kad klientas jaustųsi ramiai, užtikrintai, jog viskas bus padaryta laiku ir teisingai. Taip kuriamas pasitikėjimas. Apskaitos pagrindas yra teisingai atspindėti įmonės rezultatus, padaryti viską pagal įstatymus, nuolat sekti pasikeitimus. Klientas tikisi lankstumo, jo verslo supratimo, tad čia svarbu ne tik sudėlioti varneles, bet detalizuoti klientui skaičius pagal jo poreikį, per juos jam papasakoti apie jo įmonę.

„Svarbu išgirsti klientą, jausti, ko jis nori, – sakė A. Kalinina. – Laiku pateikti atskaitomybę, deklaracijas, teisingai apskaičiuoti mokesčius yra savaime suprantamas dalykas. Dar labai svarbu nepateikti skaičių sausai, o dar ir išaiškinti, ką vieni ar kiti skaičiai reiškia įmonei.“

Man labai patinka, kad įmonė nėra užsikonservavusi, nuolat keičiasi pagal poreikius ir galimybes, taikosi prie gyvenimo, siekia efektyvumo, geresnio darbo organizavimo.

„Vikonda grupei“ priklauso skirtingos įmonės. Vienų buhalteriją tvarko anksčiau ten dirbę žmonės. Jie gerai išmano procesus, turi patirties. Tačiau, kaip sako Aneta, kiekvieno žmogaus karjera yra ne tik apie tai, kiek jis įdeda keldamas kvalifikaciją, bet ir apie tai, kaip pasisuka gyvenimas. Todėl mano, kad reikia laviruoti, nebijoti keisti. „Būna labai gerų rezultatų, kai žmogų įvedi į kitą sritį ir ten atrandami nauji sprendimai, pasiekiamas geresnis rezultatas“, – patirtimi dalijosi finansininkė. Tokie veiksmai būdingi lanksčioms, besikeičiančioms organizacijos, kurioms priklauso ir „EVA paslaugos“.

„Man labai patinka, kad įmonė nėra užsikonservavusi, nuolat keičiasi pagal poreikius ir galimybes, taikosi prie gyvenimo, siekia efektyvumo, geresnio darbo organizavimo. Man tas labai tinka“, – neatsidžiaugė A. Kalinina.

Paklausta, kokias trys „EVA paslaugos“ stiprybes ji įvardintų, Aneta pirmiausiai pamini atvirą ir lankstų kolektyvą. „Jis kaip plastilinas pasiduoda naujovėms, – giria koleges ji. –  Būna, kai žmonės priešinasi naujiems dalykams, o čia kolektyvas labai geranoriškai palaiko.“ Kita stiprybė jos akimis – vadovų palaikymas: gali laisvai veikti, skatinamas iniciatyvumas, vadovus lengva pasiekti, jie girdi ir sprendžia problemas. Trečia stiprybė – „Vikonda grupei“ priklausančios bendrovės, kurioms „EVA paslaugos“ teikia buhalterinės apskaitos paslaugas. „Visi dirba kaip kumštis. – tvirtino pašnekovė. – Jei, pavyzdžiui, kokiu klausimu kreipiesi į personalo skyrių, jie tave girdi, visi pasiruošę pagelbėti, ieško būdų ir galimybių“.

Partnerio nuotr.

Poilsis – kaimas ir mezgimas

Kas rytą į darbą „EVA paslaugos“ direktorė keliauja iš Kauno. Daug metų gyvenusi Vilniuje pabandė įsitvirtinti Klaipėdoje, vėliau persikėlė į Kauną ir kasdien save vis labiau laiko kauniete. Būna, kad pakeliui į Kėdainius planuoja dienos darbus, bet dažniausiai klauso audio knygų. Jei įdomi, net nepastebi, kaip atvažiuoja. Mėgstamiausias žanras – istorinis romanas. Ypač mėgsta rašytojo Boriso Akunino knygas. Jei knyga sukrečia, puola siūlyti dukrai, kad ir ši perskaitytų.

Anetos vaikai jau suaugę: dukrai dvidešimt ketveri, sūnui – dvidešimt dveji. Abu gyvena atskirai, bet dažnai visi susirašo ir susiskambina. Dukra Darija dirba viešuosiuose ryšiuose, rašo straipsnius,  dabar ėmėsi didesnės apimties kūrinio. Sūnus Danila šiemet baigia kompiuterijos mokslus.

Daug metų Aneta augino šunį, kuris penkiolika metų buvo namų siela. „Grįžti ir tave sutinka barzdočius, kuris tave labai myli vien už tai, kad esi, tai didelis džiaugsmas“, – su lengvu liūdesiu balse prisiminė pašnekovė. Prieš pusmetį, deja, su mylimu augintiniu teko atsisveikinti. Vis kyla minčių, kad gal reikėtų kito šuns, bet kol kas nusveria jausmas, kad dar iki galo neatsisveikinta. „Prabundi ryte ir pirma mintis, kad reikia išvesti šunį. Tik po kiek laiko ateina suvokimas, kad nebėra, ko vesti“, – pasakojo A. Kalinina.

Laisvalaikį finansininkė leidžia kaime, kur su mylimu vyru prieš porą metų įsigijo namą. Ten dabar kartu praleidžia daug laiko, gauna taip trokštamos tylos ir fizinio krūvio. Anetai tai geriausias poilsis: pavargsta fiziškai, bet protas ilsisi. Kaime visada yra ką veikti. Šiuo metu ieško būdų apšildyti namą, įrenginėja po truputį, tvarkosi lauke. Ten išdygo ir kelios pakeltos lysves. „Dar žiemą sakiau, kad nieko nesodinsiu, nieko nedarysiu, nes tada esi pririštas. Pavasarį  įsirengėm bent jau pakeltas lysves, kad atvažiavę rastume kokios žalumos“, – sakė Aneta. Rauginti ir marinuoti ji nežada: ir laiko gaila, o paskui arba lieka nesunaudota, arba ilgai turi valgyti to paties skonio agurkus. „O man patinka valgyti skirtingus valgius“, – teigė ji.

Keliauti Aneta nelabai mėgsta. Jai norisi pamatyti kitokią aplinką, vaizdus, bet po dviejų dienų širdis jau šaukia namo. Todėl gaila skirti laiką skrydžiams arba pačiai kelionei iki tos vietos. Daug mieliau „EVA paslaugos“ vadovė keliaują po Lietuvą: tai į savo kaimą traukia, tai į pajūrį, šilumos jai pakanka. Laiką mieliau leidžia su draugu, vaikais ir namie. Visada suranda, ką veikti. Pavyzdžiui, megzti, o ypač kojines. „Nes jas gali greitai numegzti – tik pradėjai ir jau turi, gražu ir greitas rezultatas“, – juokiasi Aneta. Ši veikla labai nuramina, padeda susidėlioti mintis ir realizuoti savo idėjas.

GALERIJA

  • „EVA paslaugos“ direktorė A. Kalinina: apskaita – mano meilė
Partnerio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

zydes sunus ,nuo arabo vyro

pas mama klausia ka man daryt , manyje lygtai butu du zmones , vienas sako -graziai sypsokis kalbek ir apgauk , o antras sako ,-duok per galva , ir apvok ....

na ,kieno kokia proPesija

vienam patinka -apskaiciuot, antram- paprasciausiai apvogt , treciam- pirma y snuky duot -po to apvogt

Leninas

"Socializmas-tai visos šalies elekthifikacija ih apskaita." Gihdėjote mano žodį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS