„Lietuvos kinas“ parduoda savo turtą | Diena.lt

"LIETUVOS KINAS" PARDUODA SAVO TURTĄ

Įmonė "Lietuvos kinas" jau antrą kartą skelbia parduodamo turto konkursą. Kultūros ministerijai priklausanti bendrovė uostamiestyje norėtų parduoti Dubysos gatvėje esančius garažus, kurie daugybę metų nuomojami padangų montuotojų ir autoserviso meistrų.

Už 1 248 kv. metrų ploto patalpas "Lietuvos kinas" tikisi gauti 300 tūkst. eurų. Konkursas turėtų įvykti gruodžio viduryje.

"Siekiame sukaupti tikslinių lėšų, kurias naudosime Palangos kino teatro "Naglis" rekonstrukcijai. Tiesa, kol kas pastatai Dubysos gatvėje nieko nesudomino, tačiau mes nenorime nuleisti kainos. Tai galėsime padaryti tik pritarus Kultūros ministerijai", – aiškino įmonės "Lietuvos kinas" vadovas Arūnas Stoškus.

Kainą 10 proc. būtų galima mažinti tik gavus ministerijos sutikimą.

Jei šis sandoris pavyks, antras objektas, kurio norėtų atsisakyti kultūrininkai, yra "Jūratės ir Kastyčio" kino teatras, esantis Taikos prospekte.

Šiuo nekilnojamojo turto objektu prieš 5–6 metus domėjosi prekybos tinklas "Lidl". Tačiau tą kartą derybos taip ir neįvyko.

"Tai didelis, 60 arų sklypas, esantis strategiškai geroje vietoje. Aš viliuosi, kad atsiras investuotojų, kurie susidomės šiuo objektu", – tikino A.Stoškus.

Nors įmonė priklauso Kultūros ministerijai, tačiau investiciniams projektams, rekonstrukcijoms lėšų iš valstybės ji tikėtis negali.

"Mūsų planuose – atnaujintas kino teatras "Naglis". Nors buvo gandų, kad mes pirmiausia šį objektą parduosime, tačiau jau aišku, jog viskas vystosi priešinga linkme. Konstruktoriai tyrė šio kino teatro pastato būklę ir įsitikino, kad ji nėra jau tokia bloga. Mūsų strategija – per porą metų rekonstruoti pastatą", – tikino A.Stoškus.

Tikimasi, kad užtektų apšiltinti pastatą, atnaujinti fasadą, atlikti vidaus apdailos darbus ir įsigyti modernią skaitmeninę įrangą filmams demonstruoti.

"Atsirastų dvi salės – didesnė ir mažesnė. Galima būtų rodyti ne tik kiną, bet ir organizuoti renginius, šventes, pristatymus. Atsirado norinčiųjų įrengti kavinukę, tačiau pastatas yra nešildomas", – aiškino įmonės vadovas.

Pasirodo, šis kino teatras nėra jau toks nuostolingas.

"Neturime modernios įrangos, todėl nerodome naujausių filmų. Bet verta paminėti, kad vasarą Palangoje lietuviškus filmus žmonės žiūri labiau nei Vilniuje. Bilietų platintojai stebisi tokiu aktyvumu. Jei turėtume galimybių demonstruoti ir komercinį kiną, gyventume visai neblogai", – prisipažino A.Stoškus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS