Įsilaužta į „LP Express“ paštomatą: ar dingo siuntos – paslaptis | Diena.lt

ĮSILAUŽTA Į „LP EXPRESS“ PAŠTOMATĄ: AR DINGO SIUNTOS – PASLAPTIS

Prieššventiniu laikotarpiu kilus nerimui dėl siuntų saugumo „LP Express“ paštomatuose, nuogąstavimai nesibaigia iki šiol. Šį kartą užfiksuotas įsilaužimas į terminalą. Informacija apie galimai dingusias siuntas laikoma po devyniais užraktais.

Durelėse – skylės

Įrašas su trumpa žinute ir nuotraukomis, kurio epicentre vėl atsidūrė bendrovės Lietuvos paštas paštomatai, pasirodė socialiniame tinkle „Facebook“. Čia skelbta, kad Trakų rajone, Lentvaryje, Klevų alėjoje 4, prie prekybos tinklo „Norfa“, esantis „LP Express“ paštomatas, tikėtina, buvo apvogtas.

Užfiksuotuose vaizduose matyti aplamdytos kai kurių terminalo dėžučių, skirtų įdėti arba pasiimti siuntas, durelės bei plika akimi pastebimos tarsi grąžtu jose padarytos skylės.

„Pašto informacijos centras nedirba, policija sakė niekuo padėti kol kas negali, „Norfos“ kameros paštomato nemato. Tai, jei kas turėjote siuntų ten, pasitikrinkite. Skambinsiu paštui, kai jau pradės dirbti“, – rašė šio „LP Express“ paštomato naudotojus nenudžiuginsiančia žinia pasidalijęs žmogus.

Feisbuko nuotr.

Ar dingo siuntos, nesako

Aiškindamiesi aptariamą atvejį portalo žurnalistai kreipėsi į Lietuvos pašto Komunikacijos departamento vadovę Ugnę Bartašiūtę. Kaip teigta, incidentas bendrovei yra žinomas, o visa su juo susijusi informacija esą jau yra perduota pareigūnams.

Paklausus, kaip dažnai „LP Express“ paštomatuose nutinka tokių situacijų kaip ši, tikinta, kad jos pasitaiko labai retai.

Informacijos apie dingusias siuntas šiuo konkrečiu atveju Lietuvos pašto atstovė nepateikė.

„Mes tiesiog nenorime pakenkti tyrimui ir tokių detalių neatskleidžiame. Tai darome sąmoningai“, – grindė ji.

Pašnekovė tikino, kad artimiausiu metu terminalas bus suremontuotas, o iki tol klientai juo esą gali naudotis įprastai.  „Apgadintas dėžutes esame išjungę, tad siuntos dedamos į kitas dėžutes. Mūsų terminalai turi reikalingas saugumo priemones, vaizdo kameras. Tad kiekvieną tokį atvejį fiksuojame ir perduodame informaciją atsakingoms institucijoms“, – aiškino U. Bartašiūtė.

Aiškinasi aplinkybes

Pasak Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovės Loretos Kairienės, pirminis pranešimas apie įvykį buvo gautas sausio 15 d. 06.55 val. Kaip teigė pranešėjas, sausio 9 d. apie 9 val. buvo pastebėta, kad apgadintas siuntų savitarnos terminalas, esantis Lentvaryje, Klevų alėjoje.

Į Trakų rajono policijos komisariatą dėl šio incidento kreipėsi ir Lietuvos paštas. Kaip teigta, bendrovei padaryta žala – nustatinėjama.

„Kol kas ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas. Pareigūnai per dešimt dienų turi patikslinti įvykio aplinkybes. Šiuo metu yra peržiūrimi vaizdo įrašai ir renkama medžiaga dėl svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo. Nustatę žalos dydį pareigūnai spręs, kokią šio straipsnio dalį pritaikyti. Greičiausiai jau rytoj bus priimtas sprendimas, ar pradėti ikiteisminį tyrimą“, – akcentavo L. Kairienė.

Ne pirmas atvejis

Primename, kad praėjusių metų gruodį „LP Express“ vardas taip pat nuskambėjo negatyviame kontekste, kai Kaune, Savanorių prospekte, į paštomatą siuntą – nešiojamą kompiuterį norėjęs įdėti vyras pastebėjo, kad uždarius paskirtos dėžutės dureles, jos netrukus atsifiksuoja ir atsidaro.

Netrukus pamatęs atviras paštomato dėžutės dureles kaunietis tąkart sakė susimąstęs – gal užmiršo uždaryti. Todėl išlipęs iš automobilio grįžo prie paštomato.

„Galvoju, dar šiek tiek pabūsiu. Tik žiūriu – paukšt, ir atsidarė. Durelės atsidaro iš karto arba po poros minučių“, – teigė su portalo žurnalistais bendravęs Mindaugas. Visą šį veiksmą kaunietis nufilmavo telefonu, kol jis vis bandė uždaryti paštomato dėžutės dureles, kitas atvažiavęs žmogus esą spėjo ir pasiimti savo siuntą.

 

 

„Iš manęs kompiuterį pirkusiam žmogui per feisbuką rašiau: „Bandau įdėti siuntą, bet durelės atsidaro“. Tada jis manimi suabejojęs sako: „Čia man jau kvepia kažkokia afera“. Nusiunčiau ir vaizdo įrašą, tik tada žmogus patikėjo, kad viskas gerai, ir sako: „Gal tu ten nepalik“. Gryna komedija“, – pasakojo pašnekovas.

Mindaugas svarstė, jei būtų nuvažiavęs paskubomis ir nepamatęs, kad „LP Express“ paštomato dėžutės durelės po kurio laiko pačios atsidaro, tikėtina, kad nešiojamasis kompiuteris taip ir nebūtų pasiekęs pirkėjo rankų.

GALERIJA

  • Įsilaužta į „LP Express“ paštomatą: ar dingo siuntos – paslaptis
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Darius

Paskutinis video yra FAKE!!! taip dureles elgiasi, kai pries tai siunta pasiemes zmogus nuejo ju neuzdares!!! Dureles neuzsidaro iki kol netavyksta kurjeris ir nepatikrina, kad i ja niekas jokiu nesamoniu nepridejo, o tada resetina ir uzdarondurelias tolimesniam naudojimui. Tas zmogus, kuris sako nusipirko lipduka ir ale idejo laptopa meluoja.

nusivylusi

taigi čia mūsų Paštas.ko jūs tikitės.

onanimui

pamirsk
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS