Skandalas dėl duonos „Morta“ sudėties: pasisakė kepykla | Diena.lt

Skandalas dėl duonos „Morta“ sudėties: pasisakė kepykla

29 2025-11-27 17:55

Komentarai

Grįžti atgal

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Ona

Nesamone ta duona. Pilna tirštiklių, visokių priedų.: pupelių derva E412 ( gusto guma) , E341 maisto priedas-Kodas: E341 Pavadinimas (LT): Monokalcio fosfatas, dikalcio fosfatas, trikalcio fosfatas Pavojingumas – šiandieniniais duomenimis vengtinas. Tai tik dalis chemijos , o dar ten visko etiketėje prirašyta. Fui chemija. Nevalgau tokių nes kenkia skrandžiui , kepenims , žarnynui , ir tttt
4
0
šitaip

Paskambino moteris ir storu balsu prisistatė, kad Morta. Nustebo, kad jos nežinau. Gal iš tos įmonės? Tik ko ji norėjo? Spektakliuose karaliaus žmona kalbėjo kitokiu balsu. O čia gi....
0
-1
Pavydūs konkure

Labai skani duona ir palyginti mažesne kaina, Tad KONKURENTAI nežino prie ko prikibti.Kas per nesąmonė, kad GERA DUONA turi per savaitę sukietėti. Tikra ruginė duona , kurią kepdavo senoliai, buvo kepama mėnesiams. Ir dabar lietuviška duona vežama į užsienius, išsilaiko ilgai
1
-4
Ona

Skani? O kodėl tamposi,kaip guma?Nuodykitės ir nekaltinkite konkurentų.Senoliai kepdavo be priedų ir turėjo tik jiems žinomas receptūras.Tokios duonos dabar niekas nekepa,nes nebemoka.Veža keptą su priedais.
4
-1

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Inga

𝗞𝘃𝗶𝗲𝘁𝗶𝗺𝗮𝘀 į 𝘀𝗲𝗸𝘀𝗼 𝗸𝗹𝘂𝗯ą 💋 - 𝘄𝘄𝘄.𝘅𝗺𝗲𝗲𝘁.𝗰𝗹𝘂𝗯
0
-1
Taškas

Tikra duona per savaitė turi buti kieta kaip plyta
6
-1
...

Pabandėm, duona labai saldi, netinka nei su mėsa, nei su sriuba. Savaitę prastovėjo be pakitimų, minkštutėlė kaip šviežia.. reiškia konservantų matyt pakankamai prikrauta.. Ačiū, daugiau ne.
16
-6
Amelia

Vien cukrus valgyti neįmanoma
5
-3

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Vanda

Nenusisnekekite, cukralige ne nuo cukrauas , jusu issilavinimas atspindi straipsnyje, visi bijo cukraus, etiketese iesko kad nebutu cukraus, jus tikrai nieko matyt nezinot o viska priimate kaip visi aviu banda, pavojingiausi yra SALDIKLIAI!!!!! Jie zmogaus kune ardo musu lasteles cukrus simta kartu sveikiau aisku yra kaip ir su viakuo normos, bet nesnekekot tokiu nesamoniu kazkur kazkas pasake ir visi tiki aviu bandos instinktas
4
-10
Tekepie

tekepa be pridėtinio cukraus / druskos. Tada žmonės valgys, kiek reikia, o ne be saiko
7
-1
Zofija

Duona žiauriai saldi. Netinka nei sumuštiniui, nei prie mėsos. Nebent tik prie barščių ar prie kopūstų sriubų, kuriose yra rūgšties. Iš bėdos ir sausą valgyti. Atsimenu, kai tik pasirodė prekybos tinkluose - koks buvo pirkimas, nespėja kepti, taip komentuodavo pardavėjai. Žiūrėkit kas dabar, ogi kalnai MORTOS duonos nors su karučiu vežk. Dar klausimas - labai ilgai nesensta, tai konservantų kilogramais prifarširuota?????? A t s I v a l g ė ...........!!!!!
15
-6
Kęstas

Konkurentai Mortai užpirko gedulingas mišias...
8
-13
Valdas

Juokinga. PC lentynos nukrautos sintetiniu šlamštu, o kabinėjamasi prie cukraus gramų duonoje. Tai duonos pasirinkimas didžiulis - pirkit tą, kuri sūri...
14
-9
Patarimas

Nesinuodykit su šita ale duona, jinai ten tiek visko yra, kad keliose laboratorijose ištirta seniai turėjo būti
19
-5
Ji

Tokia ,kad valgai ir dar nori ,daugiau puse kepalo suvalgai ir soties nejauti . Pora kartų pirkau , bet pagalvojau , kad tai nenormalu . Kaip sakoma -paragauji negali sustoti.
10
-2

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

diedas

Šita duona yra perdirbta, todel nevalgoma
11
-3
Mindaugas

Duona tikrai žiauriai per saldi. Gamintojo bendravimas baisus. Pagauti mėluojant jie toliau viską neigia.
21
-4
Valentinas

Tikrai skani duonelė.Tik nieko nekeiskite.
7
-18
Aaaa

Per saldi , kaip pyrgas
10
-2

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Drs

Panašu, kad klaida kažkur kažkas neprirase/prirase vieneta- 3.2g/13.2g
6
0
Duonos Morta mė

Kadangi Mortos duona tikrai yra skaniausia iš visų esamų duonos rūšių, tai konkurentai iš pavydo nori sugadinti reputaciją. Teisybės dėlei Evaldas V. turėtų ištirti ir kitų kepėjų duoną
14
-24
Kęstas

Ne dėl skonio ginčijamasi, jeigu ką, o kad ta duona saldi jaučia visi, nereikia nei etiketės skatyt...
20
-2

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

v.d.

Į klausimus "Lietuvos kepėjas" atsakinėja kaip politikas prieš rinkimus, žurnalistas tiesiai šviesiai klausia - koks yra oficialus ir laboratoriniais tyrimais pagrįstas cukraus kiekis, o tas atsako - cukraus kiekis yra apskaičiuotas remiantis norminiais reikalavimais ir nurodytas ženklinimo etiketėje teisingai. Kaip Jums, tam "atsakytojui" tikrai į politiką reikia eiti, o ne duoną kepti. Vienas apie miltus kitas apie tiltus.
27
-4
FAKTAS

KARTAIS DUONOJE RANDAMA IR PASTIPUSIU PELIU
12
-5
Gėnė

Tikrai Morta duonoje labai daug cukraus, net ne malonu valgyti.
33
-7
TATA

Skaitykite SUDĖTĮ-pataria, o kokia nauda iš skaitymo, jei ten melas parašytas
39
-5
dfvbn

Ar skonis nieko nesako? Antra, nebijokit cukraus, bijokit saldiklių - tikrų nuodų. Aš tai pagal duonkepės receptą 600 gr. miltų dedu 2 valg. šaukštus cukraus., ir nejaučiu saldumo.
13
-4
Zofija

Jeigu kepant su mielėmis, tai tas cukrus rauginant duoną virsta alkoholiu, o alkoholis kepant išgaruoja ir saldumo nelieka.
6
-1

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

2 in 1

išgeri ir užkandi,- 2 in 1
0
-1

In reply to by Svečias (nepatvirtina)