Naujas dokumentas – su lietuvišku Vyčiu | Diena.lt

NAUJAS DOKUMENTAS – SU LIETUVIŠKU VYČIU

Liepos 1-ąją keisis transporto priemonės registracijos liudijimo forma: atsiras Lietuvos herbas – Vytis, nebeliks kelių neaktualių ir perteklinių duomenų.

„Regitra“ skelbia, kad senojo pavyzdžio registracijos liudijimai liks galioti ir toliau – klientams jų keisti nereikės, o pageidaujantys gauti naująjį liudijimą jį galės patogiai užsisakyti internetu.

Registracijos liudijimo kaina nesikeis.

Naujo pavyzdžio registracijos liudijime bus Lietuvos herbas – Vytis, kuris nuo 2023-iųjų spalio yra integruotas ir į transporto priemonių registracijos numerio ženklus.

Atnaujintame liudijime nebeliks valdytojo / savininko įmonės kodo, variklio vardinio sūkių skaičiaus, taip pat informacijos, kad transporto priemonė varoma hibridine pavara – tai bus nurodyta prie degalų tipo.

Keisis duomenų išdėstymas – jie bus pateikti patogiau, atsižvelgiant į aktualumą: viršutinėje dalyje bus nurodytas valstybinis registracijos numeris, identifikavimo numeris ir valdytojo duomenys, vidurinėje dalyje – transporto priemonės techniniai duomenys, apatinė dalis bus skirta savininko, kai jis nėra transporto priemonės valdytojas, duomenims ir papildomai informacijai.

Naujo pavyzdžio registracijos liudijimą užsakant internetu, kaip įprasta, bus taikoma 20 proc. nuolaida, todėl jis kainuos 9,04 euro.

Nuo liepos 1 d. taip pat keisis ir galingųjų keturračių registracijos liudijimas, kuris bus spausdinamas ant balto A4 formato lapo. Senojo pavyzdžio liudijimas galios ir toliau.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Fin'Min. \\\\\\.../////

Kiek arklys kainuos?

Anonimas

Svarbu nėra ožio

To kad

Čia vata priešina, reik susivienyt su bendru vyčiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS