Nepamirškite: jau draudžiama eksploatuoti transporto priemones su vasarinėmis padangomis | Diena.lt

NEPAMIRŠKITE: JAU DRAUDŽIAMA EKSPLOATUOTI TRANSPORTO PRIEMONES SU VASARINĖMIS PADANGOMIS

Nuo lapkričio 10 d. įsigalioja draudimas eksploatuoti motorines transporto priemones ir priekabas su vasarinėmis padangomis. Šis draudimas galios iki kovo 31 d.

Automobiliuose ir jų priekabose (jei priekabose įrengti stabdžiai), kai automobilio arba priekabos bendroji masė ne didesnė kaip 3,5 t, nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. turi būti naudojamos padangos, skirtos važiuoti žiemą (žymimos ženklais „M+S“, „*“ arba užrašu „All seasons“).

Kaip nurodo Lietuvos kelių policijos tarnyba, nuo lapkričio 10 d. taip pat galima važiuoti demisezoninėmis arba dygliuotomis padangomis. Automobilio su dygliuotomis padangomis galas turi būti pažymėtas skiriamuoju ženklu – baltu lygiakraščiu trikampiu su raudonu apvadu ir padangos dyglio simboliu viduryje.

Anot policijos, automobilių padangoms mažiausias keliamas reikalavimas – kad žiemą jų protektoriaus gylis nebūtų mažesnis nei 3 mm.

„Tačiau svarbu įvertinti ir tai, kiek laiko jau yra (ar buvo) naudojamos padangos, ir nepamiršti, kad protektoriaus gylis ne visada parodo tikrąją jų būklę – guma gali būti sukietėjusi ir praradusi reikalingas savybes“, – tvirtina policija.

Kaip nurodoma Kelių eismo taisyklėse (KET), išimtis draudime nuo lapkričio 10 d. eksploatuoti transporto priemones su vasarinėmis padangomis taikoma mopedams, motociklas, triračiams, visų rūšių keturračiams.

KET numatyta, kad mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius eksploatuoti su vasarinėmis padangomis draudžiama gruodžio–vasario mėnesiais, taip pat kovo–lapkričio mėnesiais, jeigu bent dalis važiuojamosios dalies, kuria važiuojama, yra apsnigta ar apledėjusi.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad už transporto priemonės, kurios padangos neatitinka nustatytų techninių ar padangų naudojimo reikalavimų, vairavimą vairuotojui gali grėsti bauda – nuo 50 iki 100 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jau

keturios mano masinos nera mate jokiu sezoniniu padangu ir jokio ratu kaitaliojimo. Kaip ir avariju.

4U

Kai pas mus tokios žiemos, tai jau kuris laikas važinėju su universaliomis padangomis. Važiuojant su galva ir atsargiai- pats tas. O padangų permontavimas ar ratų keitimas iš vasarinių į žiemines kasmet tik brangsta.

galvoju ar sena padanga prims antriniu zaliavu surinkimo

aiksteleje....nemokamai... ar vel teks vezt i miska statyt nameli eziukams...?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS