Dizainerių tandemas E. Rainys ir L. Larionova kviečia į naujos kolekcijos pristatymą | Diena.lt

DIZAINERIŲ TANDEMAS E. RAINYS IR L. LARIONOVA KVIEČIA Į NAUJOS KOLEKCIJOS PRISTATYMĄ

Puikiai sutariantys, darniai ir produktyviai kartu dirbantys dizaineriai Egidijus Rainys ir Lilija Larionova jau penktadienį, kovo 7 d., su mados mėgėjais dalysis naujausiais savo kūrybos vaisiais – pakitusių formų ir spalvų ateinančio šaltojo sezono drabužių kolekcijomis.

Sužavėjo urbanistinė erdvė

Prabėgo metai ir dizainerių naujausi eskizai virto stilingais, moderniais, kokybiškais bei elegantiškais rankų darbo kūriniais. Penktadienį, kovo 7 d., 19 val. apie 400 neabejingų madai svečių neabejotinai rinksis Vilniaus prabangių automobilių salone "Inchcape Motors" išvysti E.Rainio ir L.Larionovos 2014–2015 m. rudens ir žiemos drabužių kolekcijų.

Šiemet pakeista ir kolekcijų pristatymo vieta, ir podiumas, o kolekcijos nuo praėjusių metų įgavo ne tik kitų spalvų, bet ir formų.
Jau septynerius metus kartu kuriančių ir kolekcijas po vienu stogu pristatančių dizainerių kūrybos braižas skiriasi, bet jie abu moterims siūlo visą garderobą – vakarines ir kasdienes sukneles, palaidines, sijonus, kelnes, švarkus, paltus.

"Mums labai patiko ta erdvė, ji visiškai skiriasi nuo Verkių rūmų", – apie automobilių saloną kalbėjo L.Larionova. "Aukšta, ilga, plati", – papildė E.Rainys. Dizainerius sužavėjusioje erdvėje bus nutiestas 50 m baltas podiumas. "To jau pasiilgome, nes ilgą laiką buvo teatro erdvė, kamerinė, o tokios erdvės dar neturėjome", – sakė L.Larionova. "Ir šiemet labai norėjosi švaros, stiklo, miesto", – atrasta nauja erdve džiaugėsi dizaineris E.Rainys.

Svarbiausia – išlaikyti braižą

"Mada turi būti švari" – vienbalsiai teigė dizaineriai, todėl per jų kolekcijų pristatymus nėra papildomų šou elementų. Matyt, niekada ir nebus. O kalbėdami apie tendencijas, iškart pabrėžė: "Kuriame ir pristatome savas tendencijas."

"Neatkartojame to, ką kuria kiti. Aišku, kartais pataikai, nes tos idėjos vis tiek sklando ore. Yra mados ritmas, iš kurio tiesiog neiškrenti", – sakė L.Larionova.

E.Rainys atskleidė, kad kurdamas kolekciją niekad nesėdi ir nesvarsto, jog reikia kurti tai, kas šį sezoną madinga. "Turime savo braižą, stengiamės jo laikytis. Svarbiausia, kad netaptume neatpažįstami", – teigė dizaineris.

O štai Lilija prisipažino specialiai nežiūrinti mados savaičių kolekcijų pristatymų, kad "nepasigautų" svetimų idėjų viruso.
"Jei žiūri, seki tendencijas, yra pavojus prarasti savo veidą, nes pataikauji toms tendencijoms. Žinoma, domiesi, negali būti visiškai iškritęs iš medžio. Bet du tris mėnesius prieš kolekciją aš nežiūriu tendencijų, nežinau, kas yra madinga", – sakė L.Larionova.

Švelnių tonų kolekcija

Tandemu iki grabo lentos save vadinantys kūrėjai penktadienį pristatys po trisdešimt modelių. Pernai moterims ryškiai siūlęs rengtis E.Rainys šįkart pasirinko švelnesnes, ramesnes, subtilesnes žemės spalvas. Kaip sakė pats dizaineris, dabar norėjosi ramybės, todėl šįmet jo drabužiais pasipuošusios damos primins tarsi iš rūko išnirusią dailią būtybę. Kolekcijoje vyrauja pilki, rusvi, kapučino kavos atspalviai, tiesa, neapsieita ir be juodos.

Kolekcijos paletėje – prašmatnūs ir lengvi drabužiai iš šilko, vilnos. Išvysite ir dienos drabužių, ir kokteilinių, vakarinių bei, žinoma, vestuvinių suknelių.

Šioje kolekcijoje dizaineris nerado vietos kelnėms. Artėjantį šaltąjį sezoną jis siūlo dėvėti elegantiškus kombinezonus. Stilingus kūrinius puoš blizgus dekoras, siuvinėjimai. Motyvai išlieka panašūs – Egidijus ištikimas gėlėms, rozetės tipo dekoro elementams.

"Ši kolekcija yra jauki, elegantiška ir pritaikyta šalies klimatui. Tiesa, atsiras daugiau jaunatviško šėlsmo – anksčiau kūriniai buvo asketiški, gana uždari, o dabar moterys galės puikuotis giliomis iškirptėmis ir trumpais sijonais. Formos – kiek laisvesnės negu ankstesnių mano kolekcijų", – pasakojo E.Rainys.

Suknelė, kurią dėvėtų pati

L.Larionovai šiemet norėjosi mistikos. Nors įkvėpimo šaltinių ne visada atsiranda, šiemet juo tapo Davido Lyncho kūryba, kolekcijos pristatymo idėją pasufleravo jos mėgstama Angelo Badalamenti muzika, o visa kolekcija yra tarsi aliuzija į pietų Ispanijos miestą Seviliją.

"Esu laisvų formų mėgėja, šį kartą suknelės turi liemenį, klubus, aiškią formą. Dvelkia romantika, bet ne saldžia, o tokia, kokią aš įsivaizduoju. Tikslas buvo sukurti vakarinę arba kokteilinę suknelę, kurią pati norėčiau dėvėti", – atskleidė dizainerė.

Šįkart L.Larionova atsisakė plačios spalvų paletės. Praėjusi dizainerės kolekcija buvo gaivi – vyravo rožinė, žalsva spalvos, o dabartinės pagrindas – juoda. Kūriniai pasiūti iš baltos, raudonos, aukso spalvos audinių.

Nors L.Larionovos naujausioje kolekcijoje daugiausia suknelių ir paltų, joje puikiai suskambo netikėtas laisvalaikio stiliaus – džemperių – ir klasikos derinys. Prie šilko ir kašmyro drabužių ji priderino verstos natūralios odos bei ilgaplaukių kalnų ožkų kailio elementus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS