D. Aleknavičius Vilnių sieks grąžinti į išgalių rėmus | Diena.lt

D. ALEKNAVIČIUS VILNIŲ SIEKS GRĄŽINTI Į IŠGALIŲ RĖMUS

Kandidatas į Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus postą D. Aleknavičius sako, kad pagrindinio tikslo Vilniuje įgyvendinimas bus galvos skausmas ne tik jam, bet ir merui bei visai koalicijai.

Nepartinis kandidatas į Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus postą Darius Aleknavičius sako, kad pagrindinio tikslo Vilniuje įgyvendinimas bus galvos skausmas ne tik jam, bet ir merui bei visai koalicijai.

„Turi būti gyvenama pagal išgales. Tai – pats svarbiausias principas“, – sako D. Aleknavičius.

– Verslo sluoksniuose, manau, esate žinomas neprastai. Esate vadovavęs gana skirtingoms įmonėms. Plačiajai visuomenei galbūt nesate žinomas. Gal galite truputį papasakoti apie save?

– Esu dirbęs aviacijos srityje, taip pat vadovavęs parodų ir kongresų centrui „Litexpo“. Turiu ir asmeninio verslo patirties logistikos ir projektų valdymo srityje.

– Kodėl sutikote užimti šias pareigas? Ar buvo lengva Jus įkalbėti? Galbūt pats norėjote?

– Iš tikrųjų tai buvo gana netikėtas pasiūlymas, nes savo tolimesnę karjerą projektavau toliau dirbti privačiame versle. Tačiau gerai apsvarstęs ir atsakingai įvertinęs, į pasiūlymą pasižiūrėjau kaip į rimtą iššūkį sau, kaip vadovui ir kaip vadybininkui – tiek organizacijos, tiek veiklos apimties prasme. Iš kitos pusės, tai įvertinau kaip puikią galimybę būti pokyčių centre ir vykdyti tuos pokyčius.

– Ar šias pareigas Jums pasiūlė išrinktasis Vilniaus meras Remigijus Šimašius?

– Taip, pasiūlymą gavau iš R. Šimašiaus.

– Nesate jokios partijos narys?

– Ne, esu nepartinis.

– Ar artimiausiu metu neketinate tapti?

– Ne, savo karjeros tikrai neplanuoju partinėje veikloje.

– Kokie Jūsų, kaip Vilniaus administracijos direktoriaus, prioritetai? Kaip įsivaizduojate šį darbą ir kas Jums atrodo svarbiausia?

– Iš principo kiekviena organizacija turi būti valdoma efektyviai, kad ji būtų efektyviai veikianti. Tiek pati savivaldybė, tiek jos įstaigos ir įmonės, kad savivaldybė gyventojams, verslui teiktų kokybiškas paslaugas ir laiku, kad būtų laiku įvykdomi projektai, kad būtų aiškiai ir vienodai suprantami ir, svarbiausia, vienodai pamatuojami tikslai, keliami darbuotojams, kad darbuotojai būtų motyvuoti ir atsakingi už savo rezultatą, kad būtų komandinis darbas, kuris atneša geriausią rezultatą.

– Ar pažįstate kažką iš savo komandos? Ar kviesitės naujų žmonių?

– Tam tikros mintys yra, bet šiai dienai jos gana „žalios“ ir nelabai galiu jomis dalintis, nes dar kaip ir nėra kuo dalintis.

– Pranešime spaudai teigėte, kad vienas iš pirmųjų Jūsų darbų – Vilniaus skolos sureguliavimas ir finansinio stabilumo užtikrinimas. Gal, kaip žmogus, turintis ir verslo patirties, ir vadovavimo patirties, galite paaiškinti, kaip ta skola susidarė ir ką su ja daryti?

– Į priežastis ir esamą situaciją tikrai dar reikėtų gilintis ir susipažinti detaliau. Jeigu klausiate iš verslo pusės, tai viskas versle grįsta principu, kad biudžetas turi būti subalansuotas. Turi būti gyvenama pagal išgales. Tai – pats svarbiausias principas.

Kaip šią problemą spręsti yra [klausimas] ne vien administracijos vadovui. Kartu tai – ir koalicijos, ir mero galvos skausmas. Mano nuomone, čia turėtų būti priimtas bendras sprendimas – kaip, kokiais keliais ir kokie žingsniai turi būti daromi tai problemai spręsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS