Kalnų parke – civilinio saugumo pratybos: bus imituojama teroristų ataka | Diena.lt

KALNŲ PARKE – CIVILINIO SAUGUMO PRATYBOS: BUS IMITUOJAMA TERORISTŲ ATAKA

Kalnų parko stadione Vilniuje antradienį vyks valstybės lygio civilinio saugumo pratybos, kuriose bus imituojamas teroristinis aktas ir jo metu įvykęs sprogimas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Civilinės saugos valdybos viršininkas Edgaras Geda pratybas skiria į dvi dalis – taktinę ir strateginę.

„Bendras scenarijus – paprastas: įvyksta teroristinis aktas, kurio metu įvyksta sprogimas ir nukenčia nemažas kiekis žmonių, tada klausimas – kaip vietoje pajėgos tvarkosi, kaip organizuojami gelbėjimo darbai, viešoji tvarka, kaip valdoma panika ir visos pagrindinės tarnybos bendradarbiaus taktiniu lygiu“, – BNS sakė E. Geda.

„Strateginiu lygmeniu bus aktyvuotas valstybinis ekstremalių situacijų operacijų centras, kuriame tikimės sulaukti beveik visų kompetentingų institucijų pareigūnų ir valstybiniu lygiu kontroliuoti situaciją“, – pridūrė PAGD pareigūnas.

Bendras scenarijus – paprastas: įvyksta teroristinis aktas, kurio metu įvyksta sprogimas ir nukenčia nemažas kiekis žmonių.

Pratybose dalyvaus policininkai, ugniagesiai, medikai, kariai bei Aplinkos, Sveikatos apsaugos ministerijų, Radiacinės saugos centro ir Vilniaus savivaldybės darbuotojai.

„Pratybose dalyvaus ir apie 100 karių, imituosiantys nukentėjusiuosius, taip pat dalyvaus keli karo medikų ekipažai“, – BNS teigė Lietuvos kariuomenės viešųjų ryšių karininkas Andrius Dilda.

Pratybų metu, nuo 10 iki 13 valandos, trumpai – nuo penkių iki dešimties minučių – gali būti ribojamas eismas Kosciuškos gatvėje.

Anot PAGD Civilinės saugos valdybos viršininko E. Gedos, spalio mėnesį planuojama organizuoti dar vienas pratybas.

„Spalį planuojame organizuoti panašaus scenarijaus pratybas – būtų prognozuojama atominės elektrinės Astrave avarija ir pagal tai būtų organizuojamos didžiulės valstybinio lygio pratybos“, – sakė E. Geda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS