Kengūriuko žūtis Vilniuje pykdo organizacijas: apgailestauti nepakanka | Diena.lt

KENGŪRIUKO ŽŪTIS VILNIUJE PYKDO ORGANIZACIJAS: APGAILESTAUTI NEPAKANKA

  • 11

Iš filmavimo aikštelės Vilniuje pasprukusio kengūriuko žūtis suspaudė daugelio tautiečių širdį ir supykdė gyvūnų apsaugos organizacijas.

„Apgailestauti nepakanka“ – teigia organizacijos „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ (GGI) atstovai. Kaip rašoma gyvūnų apsaugos organizacijos Vilniuje feisbuko paskyroje, vakar Vilniuje, Pilaitės mikrorajone, neabejingiems asmenims užfiksavus laisvai, be atsakingų asmenų priežiūros lakstančią kengūrą, gyvūnų globėjai bei jų gerovės srityje dirbančios organizacijos sulaukė daugybės užklausimų. Buvo klausiama, ką laukinis gyvūnas veikia judriame mieste ir kas kaltas dėl tokios situacijos? Netrukus paaiškėjo, jog toks kengūros „pasivaikščiojimas“ baigėsi itin liūdnai – ją mirtinai partrenkė automobilis.

Policijos pareigūnams tiriant situaciją paaiškėjo, jog laukinis gyvūnas pabėgo režisieriui Vytautui Katkui filmuojant trumpametražį filmą vaikams „Vilniaus zoo“. Kūrybinė komanda teigė apgailestaujanti bei reiškė užuojautą visiems susidūrusiems su šia nelaime.


Trakėnų „Mini Zoo“, kuriam ir priklausė gyvūnas, savininkas Algirdas Vasiliauskas sakė: „Nieko nekaltinu, yra taip, kaip yra. Nė vienas iš mūsų neįvertinome išsigandusio gyvūno jėgos, todėl taip ir nutiko“.

GGI atstovai teigia, kad nepalaiko jokio laukinių gyvūnų išnaudojimo nei komerciniais, nei pramoginiais, nei pažintiniais tikslais. Organizacija mano, kad tai – vienas iš žiauraus elgesio su gyvūnu atvejų, nutikusių dėl gyvūno savininko ir filmo komandos aplaidumo.

„Jei kengūra galėtų pati pasirinkti, filmavimo aikštelė būtų paskutinė vieta, kurioje ji norėtų būti. Negana to, jog laukinis gyvūnas laikytas nenatūraliomis, stresą keliančiomis sąlygomis, nebuvo užtikrintas nei jo, nei aplinkinių saugumas – pabėgusi kengūra ne tik žuvo pati, bet ir sukėlė eismo įvykį, kuriame galėjo nukentėti žmonės. Gyvūno savininkas bei filmavimo aikštelėje už jo gerovę atsakingi asmenys turėtų prisiimti atsakomybę, o ne tik viešai liūdėti bei reikšti užuojautą“, – sakė GGI vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė-Pliuskė.

Organizacija primena, jog siekiant išvengti tokių situacijų, labai svarbus ir visuomenės sąmoningumas – laukinių gyvūnų naudojimas komerciniais, pasipelnymo tikslais neturėtų būti palaikomas nei lankantis zoologijos soduose, nei džiaugiantis jų vaidmenimis reklamose ar filmuose.

Prisidėti prie gyvūnų gerovės problemų ir jų pasekmių sprendimų galima per aukok.lt platformą.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

...

O kodel vilniaus zoo ir kenguros prireike :))) Vilniuj jau kenguros gyvena? :)

omg

Belieka laukti tik aplinkos ministro nekrologo ir strategijos pasipinigauti iš baudų. Ten gi susitarė žmonės ir taškas. Rodė vakar per TV. Šiandienos aktualija jau stirna, puolusi ant kelio pačiame Kaune, Šilainiuose.

Australija

Australijoje per diena masinos numusa simtus kenguru simtai suvalgomi ir del to i laikrascius tokiu nesamoniu nerasija kie lietuviai suvalgo per metus aviu kiauliu jauciu triusiu kodel nepaskelbia niekas kiek permetus nusizudo is nevilties zmoniu kur tie skaiciai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS