Nemenčinės gyventojai dėl koronaviruso bus tikrinami ir greitaisiais testais | Diena.lt

NEMENČINĖS GYVENTOJAI DĖL KORONAVIRUSO BUS TIKRINAMI IR GREITAISIAIS TESTAIS

Koronaviruso židiniu tapusios Nemenčinės gyventojai dėl pavojingos infekcijos bus tikrinami ir greitaisiais testais – tokiu būdu bus siekiama išsiaiškinti ne tik sergančiuosius, bet galbūt ir persirgusius žmones.

„Šiandien pasirašytas operacijų vadovo sprendimas, pagal kurį yra numatyta, kad suaugę Nemenčinės gyventojai būtų tiriami tiek įprastais laboratoriniais tyrimais, tiek greitaisiais serologiniais testais“, – žurnalistams penktadienį sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Jo teigimu, Vilniaus rajone esanti Nemenčinė taps pirmąja vieta Lietuvoje, kur bus siekiama išsiaiškinti ir tuos žmones, kurie jau persirgo koronavirusu ir jiems susiformavo imunitetas.

„Kad atliktume tam tikrą visos geografinės vietovės įvertinimą ne tik nustatant aktyviai sergančiuosius, kurie yra infekuoti, bet ir pirmą kartą, pirmoje vietoje Lietuvoje pabandant išsiaiškinti, kokia yra visuomenės dalis, kuriai jau yra susiformavęs imunitetas“, – teigė ministras.

„Norėčiau paprašyti Nemenčinės gyventojų geranoriškumo, sąmoningumo, tikrai dalyvauti šiuose tyrimuose. Manau, kad tai bus jums visiems į naudą, galėsite atlikę tyrimus jaustis saugesni“, – sakė jis.

A. Veryga taip pat pridūrė, kad tyrimus pavesta atlikti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui ir Vilniaus rajono savivaldybei.

Nustačius koronaviruso atvejų Nemenčinėje esančioje siuvimo įmonėje „Vilnika“ bei patvirtinus atvejį šalia miestelio esančiuose globos ir slaugos namuose „Senevita“, Vyriausybė nusprendė uždaryti miestelį.

Čia veikia keturi policijos patikros punktai – į miestelį leidžiama įvažiuoti tik jo gyventojams, išvažiuoti – tik vietiniams, kurie dirba už miestelio ribų, bei turintiems specialų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro leidimą išvykti dėl rimtos priežasties.

Sveikatos apsaugos ministras sakė, kad iš 89 gautų prašymų dėl leidimų patenkinti du.

„Per vakar gauti 89 prašymai dėl leidimų patekti ar išvykti. Išduoti yra du leidimai. Didžioji dalis kreipimųsi, kiek turiu informacijos, buvo dėl tokių reikalų, kurie nebuvo būtini (...) Pavyzdžiui, prašymai palaistyti šiltnamį ar dar kokius nors ūkio darbus nuveikti“, – pasakojo A. Veryga.

Jis taip pat teigė, kad siuvimo įmonėje „Vilnika“ jau nustatyti 23 koronaviruso atvejai, sąlytį su užsikrėtusiaisiais turėjo mažiausiai 101 asmuo – šiuo metu jie tiriami.

Testuojami ir globos namų „Senevita“ darbuotojai, taip pat bus tiriami ir globos namuose gyvenantys senjorai, tyrimai vykdomi ir kitose Nemenčinėje ar netoli jos esančiose slaugos įstaigose.

Lietuvoje kol kas nustatyti 1149 koronaviruso atvejai, taip pat 32 žmonės mirė, o 210 pasveiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

LR pilietis

Komentarus bent protingus rasykit. Tiesiog vieninteles Nemencines gyventojai nesilaike taisykliu. Ar gi ne Lietuvos sostineje Vilniaus mieste, babytes slankiojo po PC seklu, kvietku ieskojo, ir veze uz Vilniaus ribu. Geriau tokiems asmenims kaip "tikrai taip" kreiptis i sutrikusios psichikos gydymo istaigas.

Galina

Tegul użsikretę mažiau vaiśto po miestą .rode per żinias pilnas miestelus pensininkų prie parduotuves. Negi nera sovialiniu darbuotoju jaunesniu kurie padetu nupirkti.Baisu ten toks židinys.

Tikrai teip

Kiekvienam Nemenčinės aborigenui po termometrą į subinę.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS