P. Poderskis: gali būti, kad vakar paimtus viruso mėginius teks išmesti | Diena.lt

P. PODERSKIS: GALI BŪTI, KAD VAKAR PAIMTUS VIRUSO MĖGINIUS TEKS IŠMESTI

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis sako, kad situacija dėl koronaviruso mėginių tyrimų kelia didelį susirūpinimą – jo teigimu, nesusiejus mėginio su konkrečiu žmogumi, trečiadienį paimtus mėginius gali tekti išmesti.

„Labai neramina Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) požiūris į dabartinį nurodymų vykdymą, kai liepiama išleisti tik paėmus mėginėlį iš žmogaus, bet tas mėginėlis niekaip nėra realiai apskaitomas, tai mes šiandien turime situaciją, kai, ko gero, visus vakar paimtus mėginėlius teks išmesti, nes jie visiškai nėra dokumentuoti. Nors informaciją apie žmones, sveikatą dabar suvedinėjama, bet nėra kaip surišti mėginėlio (informacijos – ELTA) su konkrečiu žmogumi“, – ketvirtadienį prie sostinės savivaldybės surengtoje spaudos konferencijoje sakė P. Poderskis.

Jeigu mes imame tepinėlius, tai būtų gerai, kad jie būtų ištirti ir reagentai nebūtų švaistomi.

„Jeigu mes imame tepinėlius, tai būtų gerai, kad jie būtų ištirti ir reagentai nebūtų švaistomi“, – teigė sostinės savivaldybės administracijos direktorius.

Jam antrino ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Yra patvirtinta tvarka. Iš pirmo skrydžio paimant mėginius, NVSC buvo paimta ne pagal tvarką, kuri patvirtinta operacijų centro vadovo – ministro Verygos. Kadangi ne pagal tą tvarką, laboratorija atsisako mėginius priimti tirti, nes sunku surišti tuos mėginius su konkrečiais žmonėmis“, – paaiškino R. Šimašius, pridūręs, kad vis dėlto tikisi bendromis jėgomis su Sveikatos apsaugos ministerija situaciją išspręsti dar šiandien.

Turi pradėti veikti programėlė „Karantinas“

P. Poderskis informuoja, kad ketvirtadienį turėtų pradėti veikti programėlė „Karantinas“, kurioje bus pateikiama visa karantino metu aktuali informacija.

„Programėlė „Karantinas“ šiandien turėtų pasileisti Apple Store parduotuvėje ir ten bus viskas, ką reikalinga karantino mietu tiek žinoti, tiek pranešti apie informaciją, kurią turime“, – ketvirtadienį informavo P. Poderskis.

 

Gairės: Povilas Poderskis, koronavirusas, mėginiai, testavimas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kaukė

To Slepus...ir virusas yra,ir "kapeikų plovimas"-0

Slepus

Reagentų turi, tyrimus paėmė neregistruoja ir ant mėgintuvėlio neužraso, kokio tai zmogaus tyrimas.Vadinasi pinigai skirti virusui suvaldyti bus dinge,kažkas pasišildys rankas ir žmonės liks neištirti.O gal vietoje reagentų paprastas vanduo ,uz kurį nieko nemokėjo o pinigus pasiėmė. Manau kontrole turėtų įsikišti i si reikalą, is vis manau kad jokio viruso Lietuvoje nėra, tik vaidinama ir nori gauti iš Europos pinigų.

Puikiai

asilas su skrybėle tvarkosi:))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS