Piketą prie Seimo organizuojantis Šeimų sąjūdis: galimybių pasas – gryniausia žmonių diskriminacija | Diena.lt

PIKETĄ PRIE SEIMO ORGANIZUOJANTIS ŠEIMŲ SĄJŪDIS: GALIMYBIŲ PASAS – GRYNIAUSIA ŽMONIŲ DISKRIMINACIJA

Prie Seimo pirmadienį vykstant Šeimų sąjūdžio piketui prieš galimybių pasą ir mokamus COVID-19 testus darbuotojams, organizatoriai tikisi, kad valdantieji išgirs jų pandemijos politikai nepritariančios visuomenės dalies balsą ir sureaguos.

Gruodžio 6-osios popietę portalo kauno.diena.lt žurnalistų kalbintas organizacijos „Lietuvos šeimų sąjūdis“ atstovas Arvydas Daunys sakė, kad piketuotojų nebuvo daug, tačiau tuo stebėtis esą nereikia, nes pirmadienis – tik pirmoji piketo diena, jis vyks iki pat gruodžio 22-osios. „Kiekvienas ateis tada, kada jam patogu. Čia – ne mitingas, čia – ilgalaikė protesto akcija“, – tarstelėjo pašnekovas.

Paklaustas, kokio rezultato tikimasi sulaukti šitiek laiko piketuojant prie Seimo, A. Daunys sakė besitikintis, kad šalies valdžia bent pabandys išgirsti, ką sako kita visuomenės pusė, kuri nepritaria dabar galiojančiai galimybių paso ir mokamų COVID-19 testų politikai. „Nekalbu apie tai, kad jie staigiai kažką padarys, pakeis ar panašiai, bet norėčiau, kad pabandytų išgirsti ir kažkaip į tai sureaguotų“, – teigė Šeimų sąjūdžio atstovas.

Pasak A. Daunio, minėta visuomenės dalis norėtų, kad būtų atsižvelgiama į Konstitucijoje esančius principus, kuriuose akcentuojama, kad diskriminuoti žmonių ir vykdyti eksperimentus prieš jų valią negalima.

Jei galimybių pasas veikia porą dienų, o testas – 80 eurų, tai kiek reikia uždirbti, kad žmogus apmokėtų už jį ir dar kažkiek liktų pragyvenimui?

„Mes esame už šeimos, asmenų pasirinkimo laisvę, kad nebūtų prievartos verčiant žmones daryti tai, kuo jie netiki. Galimybių pasas – tai viena iš segregacijos priemonių. Tie, kurie jį turi, yra arba pasiskiepiję, arba už savo pinigus testavęsi. Mes manome, kad tai yra grynų gryniausia žmonių diskriminacija – ne visi gali tiems testams išmesti daugiau atlyginimo nei uždirba. Jei galimybių pasas veikia porą dienų, o testas – 80 eurų, tai kiek reikia uždirbti, kad žmogus apmokėtų už jį ir dar kažkiek liktų pragyvenimui? Visi suprantame, kad tai – tik baudžiamoji prievartos priemonė, o ne medicinos klausimai. Mes matome, kad paskiepijusieji visame pasaulyje serga. Šiandien paskelbiau straipsnį apie amerikiečių kruizinį laivą, kuriame – per tris tūkstančius žmonių ir jame kilo koronaviruso protrūkis, nors visa komanda ir kiekvienas keleivis buvo pilnai paskiepyti“, – pasakojo pašnekovas.

Jis pridūrė, kad pasitelkiant tokias priemones pandemijai valdyti, jose nėra jokios medicininės ar net politinės logikos. Paklaustas, ar per visą šį laiką, kiek vyks piketas, tikimasi sulaukti realių pasisakymų iš parlamentarų pastaraisiais klausimais, A. Daunys sakė, kad keli opozicijai priklausantys Seimo nariai atėjo ir šiandien, gruodžio 6-ąją.

„Viskas dar tik prasidėjo. Lauksime daugiau“, – sakė „Lietuvos šeimų sąjūdžio“ atstovas. 

Pasak A. Daunio, protesto akcija prie Seimo kasdien vyks nuo 8 val. iki 22 val. Kaip skelbia BNS, sausio viduryje piketai numatomi ir prie Vyriausybės, pranešama, kad juose gali dalyvauti iki 8 tūkst. žmonių. Abiem renginiams Vilniaus savivaldybė yra išdavusi leidimą.

Vyriausybės sprendimu nuo gruodžio 1-osios privalomai testuotis dėl COVID-19 turintiems asmenims valstybė nebemoka už testą, už jį privalo mokėti pats darbuotojas arba jo darbdavys, jei sutinka.

Taip pat nesiskiepiję ir nepersirgę gyventojai, norintieji gauti galimybių pasą, turi atlikti PGR tyrimą – antigeno testas nebegalioja.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ALGIS

Pasivadinę garbingu ŠEIMOS vardu ir žemindami jį , visokie gyvenimo atplaišos ir toliau daro nesąmones

KAS NEPATINKA.

Gal dabar jau ju atsiprasykit,mazu ka.

KAS NEPATINKA.

Nematau basu koju,nejaugi per salta,saket del vaiku viska padarysit,bet vaikai kadanors jus prakeiks,jei bus pasekmes sveikatai del nesiskiepijimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS